Selv om der i døgnet fra lørdag middag til søndag middag er et fyldigt og underholdende program, så ligger der dyb alvor bag den kommende weekends Stafet For Livet Nibe. Den mere alvorlige og seriøse side af programmet samler sig omkring taler, sang, stilhed og levende lys.

Studerer man programmet for den kommende weekends Stafet For Livet Nibe – enten som én blandt de godt 900 tilmeldte – eller som publikum, der er mere end velkommen til at overvære stafetten i og omkring Nibe Anlæg og Stadionparken ved Nørregade, vil man erfare, at der særligt i tre tidsrum er indslag af mere nærværende karakter:

Åbningen, der sker lørdag kort før kl. 12, indledes ved tale af borgmester Thomas Kastrup-Larsen, efterfulgt af indlæg v. tidl. håndboldspiller Rikke Nielsen, som selv har haft kræften inde på livet. Efter den første runde samles de mange (ved redaktionens slutning torsdag 69) Fightere, som har et særligt forhold til kræftsygdommen og slipper gule balloner.

Lørdag eftermiddag og den første del af aftenen bliver stafettens deltagere supporteret af forskellige musikalske indslag, men kl. 21.00 indstilles stafetten en halv time og der gennemføres en lys- ceremoni med tale af provst Jens-Anders Djernes, sang af Marianne Christensen og fyrværkeri ved den lokale fyrværkerimester Allan Dyhr.

– Dette indslag ser vi – ud over selve stafetten – som det mest centrale i arrangementet, siger John Borg, formand for styregruppen, til Nibe Avis. John Borg tilføjer, at man som almindeligt publikum naturligvis også er velkommen til at besøge arrangementet, selv om man ikke deltager aktivt på ruten.

– Her har man hver især mulighed for at fordybe sig og enten mindes dem man kender, som er mistet til kræften, eller man kan glæde sig over, at mange i dag kommer igennem sygdommen. Efter ceremonien flyttes de forventede 300-400 dekorerede poser med lys ud på stafettens rute.

Efter en nat med mest stilhed og stafetternes gang og løb, samles deltagerne igen søndag morgen kl. 7.00 til korsang og en ekstra oplevelse, suppleret med morgen- yoga og gymnastik, inden hele arrangementet slutter kl. 12.

 

Under de mørke timer i den kommende weekends Stafet For Livet Nibe vil hundredvis af papirposer med lys blive tændt. Poserne er dekoreret på forskellig vis – af lokale ildsjæle, men også med dekorationer af kendte kunstnere, der i år har lagt vejen forbi Nibe. Medlemmer af styregruppen – fra venstre Birgitte Bergmann, formand John Borg og Peder Bach beundrer her en pose, signeret af Nibe Festivals hovednavn i år Bryan Adams (forstørret nedenfor).
Bryan Adams signerede denne pose til Stafet For Livet Nibe, da han i sommer spillede på Nibe Festival. Også bl.a. det danske band Suspekt har signeret en lyspose.
Sangeren Marianne Christensen har baggrund i countrymusikken og skriver egne sange om savnet, kærligheden og troen på livet. Lørdag aften synger hun i forbindelse med lysceremonien.

FAKTA:

Torsdag morgen var der til Stafet For Livet Nibe tilmeldt:

- 30 hold stafet-deltagere

- 923 deltagere

- 67 Fightere

Tallene opdateres på den lokale hjemmeside, Stafet For Livet Nibe:
http://www.stafetforlivet.dk/stafet/nibe

Følg også med på nibeavis.dk og Nibe Avis’ facebook