Når de to kandidater fra hhv. Venstre og Socialdemokratiet, der bejler til borgmesterposten i Aalborg Kommune fra nytår mødes mandag i Nibe, vil et lokalt panel af spørgere lægge linjerne i debatten om lokale emner.

Nibe-området har siden kommune- sammenlægningen for mere end 10 år siden været et aktivt område i Aalborg Kommune. Det vil Nibe Erhvervsråd gerne lægge grunden til at fortsætte de kommende år, og byder derfor alle lokale til at deltage i debatten op til byrådsvalget i år.

Lokalt spørgepanel
Til lejligheden har Nibe Erhvervsråd nedsat et panel af personer med rødder i forskellige dele af det lokale samfund. Alle fire i panelet bor i Nibe:
Trine Fage Krogh, Projektleder hos Tradium uddannelses- og vejledningscenter, Randers. Aktiv for Lions Club Guldgåsen.

Tina Lambrecht, formand for landsforeningen af Danske Fysioterapeuter.

Bjørn Drejer, afdelingsdirektør i Spar Nord Bank, medlem af af Nibe Handelsforenings bestyrelse og tidligere formand for Nibe Håndboldklub, medlem af bestyrelsen for Nibe Idræts- & KulturCenter.

Lars Kirk Larsen, indehaver af Tøjhuset i Nibe, formand for Nibe Handelsforening.

Debatten styres af redaktionschef Ingrid Buch, TV2Nord.

– Fra Nibe Erhvervsråd ønsker vi at fortsætte den aktive linje, som borgere og virksomheder i vort område er kendt for, og det er hvad vi arbejder for i Nibe Erhvervsråd, siger rådets næstformand Peter Libak, der til daglig er direktør for den lokale virksomhed Wolturnus A/S.

– Og netop derfor er det også vigtigt for os som lokale erhvervsfolk at give både virksomhedsledere og borgerne lejlighed til dels at overvære debatten mellem et udpeget panel og kandidaterne – og vi håber efterfølgende, der også kan blive en debat mellem publikum og borgmesterkandidaterne, understreger Peter Libak.

Lokale emner til debat
Hvilke lokale emner, der kommer til debat, afhænger i høj grad af publikum, men også panelet forbereder nogle aktuelle lokalpolitiske spørgsmål. Her er mulige emner f.eks. boligudvikling, udbygning af institutioner, indkøbspolitik, kollektiv trafik m.m., slutter Peter Libak.

Borgmesterkandidaterne Tina French Nielsen for Venstre og Thomas Kastrup-Larsen for Socialdemokratiet – mødes mandag aften i Nibe Erhvervspark i den duel på ord op til byrådsvalget 21. november.