Christian Krogsgaard fra Staun bygger selv sine små modelskibe, og adskillige gange har han deltaget i danske og internationale mesterskaber med rigtig gode resultater til følge. Nu har han hjemført endnu et nordisk mesterskab!

Den forløbne weekend stillede han op ved Nordisk Mesterskab, som foreik i Vallensbæk. Målet var at forsvare det nordiske mesterskab i klassen for de helt små både med el-motor, men der havnede han i år lige uden for medalje pladserne. Til gengæld blev det til guld i klassen for både der drives frem ved hjælp af en dampmaskine. 

Christian Krogsgaard fortæller:

De 68 deltagende modelskibe var fordelt i syv klasser, afhængig af størrelse og type, og jeg sejlede guldet hjem i klassen for både der drives frem ved hjælp af en dampmaskine. Den slags modeller er yderst sårbare for forskellige problemer, der kan påvirke driften af den lille 2-cylindrede dampmaskine. Så som vindstød, der kan blæse ilden ud under kedlen, eller blot damprør der bliver utætte, så trykket bliver for lille.

Ved det sidste Nordiske mesterskab, vandt jeg guld i klassen for de helt små både med el-motor, men der havnede jeg lige uden for medalje pladserne i år.

Banen, der sejles på, er indrettet med forhindringer og bøjer, placeret efter international standard.

De 68 modeller havde skippere fra Norge, Finland og Danmark, og Vallensbæk Kommunes borgmester åbnede stævnet lørdag morgen, og søndag eftermiddag kunne vinderne på medaljerne om halsen.

Konkurrencen går ud på at manøvrere sin fjernstyrede modelbåd gennem nogle forhindringer i form af nogle bøjer, der opsat på en bestemt international måde i en sø. Så gælder det om at have helt kontrol over sin båd, og have en god afstandsfornemmelse, samt tage hensyn til vind og strømforhold. Til sidst skal båden styres langsomt gennem en passage der kun levner 5 cm luft til siderne - og stoppe op uden at berøre!

Deltagerne udstiller deres selvbyggede både for hinanden, og der er stor inspiration at hente.