En vellykket udgave af årets byfest i Sønderholm er slut - og byfesten er kraftigt med til at vise, at Sønderholm med rette er kåret som årets landsby af Aalborg Kommune. Den viser også at Sønderholm langt fra er en soveby uden for Aalborg. Det sydede af aktivitet i de tre dage, byfesten stod på. Det startede med det meget traditionsrige arrangement: Optog med udklædte Sønderholm-borgere, som gik for fuld musik gennem byen, og iderigdommen havde været meget stor i år. Herefter åbnede den lokale byrådskandidat, Evald Lange Rise, herlighederne med en rammende tale omhandlende optimisme i Sønderholm. Efter talen sang Sønderholm Skoles kor et par dejlige sange hvorefter børnefodbold- og høvdingeboldturnering startede. Sidstnævnte et nyt tiltag. Begge aktiviteter viste meget kraftigt sin berettigelse, da de unge spillere i vid udstrækning havde fået sine forældre med over på Sønderholm Skoles arealer, hvor byfesten foregik. De to hoppeborge var konstant fyldt op med engagerede børn som skabte liv og glade dage. Omkring på Sønderholm Skoles arealer var der opstillet mange boder, hvor man kunne købe et væld af forskellige ting. De fleste boder var bemandet af skolens klasser, som på den måde fik tjent lidt penge til de respektive klassekasser.

Lørdag morgen tog de voksne fodboldspillere over, alt i mens børnene dystede i sæbekassebilsrally. Som Lørdags-event havde gruppen bag byfesten allieret sig med SG Auto, som stillede op med en WV Golf til motorafbrænding. Det lyder mere voldsomt end som skrevet, men de besøgende fik med selvsyn lov at opleve, hvor lang tid en bils motor kan holde med fuld gas i frigear og ingen vand og olie på motoren. Det tog ikke lang tid før motoren stod af, og måtte køles ned med en brændslukker. Alt sammen foregik i sin skønneste orden.

Lørdag aften blev der danset til den lyse morgen i Sønderholmhallen, hvor der var pyntet pænt op.

Søndag formiddag stod den på børnedyreskue. Siden det store og flotte »Sønderholm Banko« og slutteligt var der et meget flot og varieret kagebord til det »Sønderholmske kagebord«.

Prikken over i’et ved Sønderholm Byfest var da Anders Green og Bo Levisen modtog »Initiativprisen 2017« for deres enorme arbejde i Lergravsprojektet, hvor der nu står den flotteste legeplads i Aalborg Kommunes sydvestlige hjørne.