Uden det var et egentligt tema under den officielle del af Nytårsparolen på Station Nibe, hersker forandringens vinde for bl.a. de frivillige i Nordjyllands Beredskab.

– Men det er en proces, og alle nuværende forhold forbliver uforandrede så langt vi kan se frem, sagde beredskabs-chef Per Vedsted.

Bekymring for forplejning
Bekymringen var tydelig, da Frits Sørensen fra de frivillige blandt personalet på Station Nibe under Nordjyllands Beredskab tog ordet og beklagede de udsigter, der efter hans opfattelse er for forplejningstjenesten under nu Nordjyllands Beredskab. – Ideen om at nedprioritere forplejningstjenesten og opfatte den som ligegyldig – det er et ærgerligt synspunkt, som vi ikke synes om. For uden mad og drikke, duer helten ikke, sluttede Frits Sørensen sit indlæg.

Fortsat forplejnings indsats

Nibe Avis har efter parolen talt med beredskabschef Per Vedsted, som ikke helt genkender, at hverken den frivillige indsats eller forplejningstjenesten skal nedprioriteres: – Der vil fortsat – så langt vi kan se fremover – og så længe der er frivillige, som vil og kan tage opgaverne, være forplejningstjeneste i Nibe. Den frivillige indsats ser vi imidlertid gerne styrket med øget fokus på bl.a. førstehjælp og skadeforebyggelse, siger Per Vedsted til Nibe Avis.