Christen Kristensen, Hvalpsundvej 12, Bislev, skriver dette læserbrev. Christen Kristensen er også formand for Bislev Menighedsråd.

Kære Nibenitter

Tillykke  med jeres nye hus »Nibe Vokslev Sognegård«;  den har vi manglet i Nibe i mange år, nu står det der, en flot bygning, som fortjener at blive brugt på tværs af forenings – og kulturlivet,  først og fremmest af Nibe Vokslev Sogne, men også som samlingspunkt for de kulturelle aktiviteter i hele gamle Nibe Kommunes område.

Det er min opfattelse, at vi mangler noget at stå sammen om siden vi for 12 år siden blev en del Aalborg Kommune.

Nu har projekt »Ny Sognegård« i Nibe bevist at vi i Folkekirken  kan samarbejde, også når pengene skal fordeles, hvorfor så ikke gøre gamle Nibe Kommunes område til et sogn, med et menighedsråd, men med otte kirkebestyrelser.

Et menighedsråd, som skal vælges samtidig med kommune og regionsvalg, til at klare de administrative og strukturelle udfordringer, og 8 kirkebestyrelser der skal sikre  et højt aktivitets niveau  om den enkelte kirke, så det ikke bliver nødvendig med strukturelle indgreb.

Det vil kræve et par dispensationer, men ministeren har jo åbnet op for forsøg på folkekirkeområdet, så vi skal vel bare ville det, for at det sker.

Vi er jo også nogen der kan huske Nibe Kommunes logo, 3 sild hvor den ene svømmer mod strømmen, det er jo den aktive Nibenit der søger alternative løsninger. Har vi stadig modet til det? 

Mvh. Christen Kristensen