Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk, får med 98 nye elever på grundforløb det største hold blandt alle landets landbrugsskoler. Det bekræfter Danske Landbrugsskoler. 

De seneste års mangel på elever er vendt – Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk, oplever massiv fremgang på det grundforløbshold, der startede i denne uge. 

– Det er dejligt at opleve så stor elevfremgang, og det vidner om, at de unge ikke er skræmte over vanskelige branchevilkår. Vi er nu oppe på samlet 98 grundforløbs- og EGU-elever for foråret. Det er de elever, som er det første og vigtigste grundlag for hele landmandsuddannelsen. Det svarer til en fremgang på over 40% på et år. – Vi er meget tilfredse, men er stadig ikke i mål, udtaler forstander Erik Poulstrup. 

Han understreger, at der stadig er et stort stykke arbejde at gøre i forhold til at uddanne nok arbejdskraft til landbrugssektoren. 

– Vi leverer til et erhverv, som mangler arbejdskraft i et omfang, der ikke er set tidligere.

Erik Poulstrup håber derfor, branchen kan stå sammen for at løse de udfordringer, der er i forhold til at uddanne nok kvalificeret arbejdskraft til landbruget. I den forbindelse mener han, at landbrugsskolerne både skal være omstillingsparate, men samtidig holde fast i de ting, der virker. 

– På Lundbæk værner vi om klassiske værdier som ordentlighed og trivsel, men vi er også opsatte på at vi skal fremme elevernes nysgerrighed og ansvarsbevidsthed. Kostskolelivet er en afgørende grundsten i dette arbejde – det er et vigtigt element, vi som landbrugsskole vil holde fast i.


Erik Poulstrup: Vi er meget tilfredse, men ikke i mål.
Nordjyllands Landbrugsskole ligger som bekendt idyllisk lige sydvest for Nibe, og har kunnet udvikle sig med nye bygninger. Her er den gamle hovedbygning fra tiden som herregård.