Årets Stafet for Livet Nibe fik en storslået start med taler, følelser, personlighed, håb og vilje som nogle af de gennemgående træk.

Leder af Nibe Festival Peter Møller Madsen bød velkommen til den mangfoldige blanding af fightere, publikum som ventede på at gå første omfang, folk, der gerne ville bakke op - og en masse medvirkende, som gennem stafet-døgnet skal underholde publikum.

Efter Peter Møller Madsens velkomst præsenterede han Eva Kylov, som er repræsentant for Kræftens Bekæmpelse, og som har bistået styregruppens medlemmer i arrangementet af dette års Stafet for Livet Nibe. Eva Kylov takkede de mange tilmeldte for hvert deres engagement og styregruppen for et formidabelt forarbejde.

Eva Kylov fra Kræftens Bekæmpelse bragte organisationens hilsen til de mange deltagere i Nibe.

Peter Møller Madsen kunne så introducere årets Fightertaler, Lynge Jacobsen, som nærmest ikke kræver nogen nærmere præsentation - men sikkert kendt af de fleste som »Mr. AaB«.
Lynge Jacobsen er selv ramt af kræften, men har klaret sig godt gennem sin behandling. Han understregede, at en stærk tro på egen formåen er en af de stærkeste kræfter til at stå igennem behandlingerne, og han glædede sig over at hans egen familie, der har bakket ham godt op gennem sygdommen, også er med i Nibe og går stafetten.

Lynge Jacobsen fortalte i sin fightertale sin egen personlige historie om at være sygdomsramt. Her takker styregruppens formand John Borg Lynge for talen.

Efterfølgende var der opvarmning til stafetten ved Loop Nibe's Laila og Tinna.

Loop Nibe sørgede for opvarmning.

Enhver Stafet for Livet starter med en runde, anført af stafettens fightere - således også i Nibe. Her tog de 58 fightere føringen og gik første omgang, efterfulgt af hundreder af deltagere, der ligeledes gik første omgang. Vel tilbage i Nibe Anlæg talte Peter Møller Madsen ned fra 10 til én, hvorefter alle fightere som et signal på starten slap hver sin ballon mod himlen og »slap kræften fri«. Samtidig skød Nibe Marineforening stafetten i gang med en kanonsalut.

Fighterne slipper deres balloner og slipper såvel stafetten som kræften fri.

Døgnet fra lørdag middag til søndag middag er nu fyldt med oplevelser fra scenen og masser af lokale orkestre, der spiller op. Der er sammenhold på ruten blandt de mange deltagere, fordelt på 30 hold. Og der er mulighed for af forsyne sig med mad og drikke i det store madtelt.

Se billederne med indtryk fra stafettens første time:

MG3449
MG3456
MG3458
MG3464
MG3474
MG34851
MG3487
MG3503
MG3506
MG3508