Publikum mødte troligt og talstærkt op ved åbningen af den 35. Kulturweekend i Lundby – og nisserne forblev i mindretal, hele weekenden.

– Nok var der nisser til stede ved december måneds Kulturweekend i Lundby, men de forblev i mindretal, og de nisser, der er, er udtryk for andet end blot julen, sagde husets formand Kirsten Lomborg til Nibe Avis.

Selve Kulturweekenden blev åbnet med tale af skolerådmand i Aalborg Kommune, lokalvalgte Tina French Nielsen. og hun satte i sin tale stor pris på, at arrangørerne kombinerer årstidens udtryk med kulturen – som med nogle børns udtryk er det, du selv ser, mærker og oplever – kultur er en følelse.

Kulturen er ikke afhængig af alder, og kan opleves sammen med andre – og vi bedømmer hver især, hvad vi oplever. Derfor stor ros til kunstnerne for det mod, I viser ved at udstille, sagde Tina French Nielsen.

Det er samtidig en stor oplevelse, at man som her kommer fri af storbyen – eller hvor man ellers kommer fra, og oplever den særlige stemning, der er ved de mange udstilleres værker.

Rådmanden takkede de mange, der står bag arrangementet, som har vist sig særdeles levedygtigt med sin 35. udgave.

Som tak for sin åbningstale fik Tina French Nielsen overrakt et håndtegnet portræt af sig selv, udført af husets formand Kirsten Lomborg.

De mange udstillere fyldte salen i kultur- og forsamlingshusets store sal, og publikum viste stor interesse.
Blandt de 20 udstillere var også Tove Jensen, Farstrup, som udstillede sine unikke, håndlavede postkort med mangeartede motiver – som her, et muntert kort til guldbryllup.  
Tina French Nielsen modtog et håndtegnet portræt som tak for åbningstalen – her overrakt af kunsteren selv, kultur- og forsamlingshusets formand Kirsten Lomborg.