Til tonerne fra Malthe Nielsens Lundby vals, der til lejligheden havde fået et helt nyt vers, kunne Lundby-borgerne søndag opleve indvielsen af et helt nyt velkomst-torv og afsløring af et kunstværk af Thorvald Odgaard.

Hos Lundby Kultur- og Forsamlingshus har man i årevis haft store visioner for at udvikle det lokale kultur- og forsamlingshus til et centrum for ikke blot det lokale fællesliv, men også for kulturlivet i bred forstand – et kulturliv, som lejlighedsvis også rækker ud over landsbygrænsen.

Ad flere omgange er selve kultur- og forsamlingshuset blevet renoveret og bygget om til nutidig standard, og seneste forbedring er et velkomst-torv med særlig indgangsparti, bænke, handicapvenlige bord-/bænke arrangement, flisebelægning m.v.

– Her har vi fået rigtig god hjælp fra Aalborg Kommunes fond til byforskønnelse og udvikling, og en donation herfra på 333.400 kr. gav os muligheden for at etablere det nye torv med omgivelser, forklarer Kirsten Lomborg, formand for Lundby Kultur- og Forsamlingshus.

Til indvielsesdagen søndag var rådmand for By og Landskab Hans Henriksen mødt som kommunens repræsentant, og han roste det initiativ og den udviklingskraft, som Lundby altid er god for:
– I har forfulgt ideerne, og her har vi så det flotte resultat. Det mest interessante ved at tildele støtte er, når ideen bliver grebet og ført helt i mål, sagde rådmanden, idet han gav ordet til Thorvald Odgaard, der motiverede sin fuglefigur og afslørede den.

Gæster og bestyrelse samlet om den nye skulptur. Fra venstre: Rådmand Hans Henrik Henriksen, Erik Treumer Christensen (næstformand), Bodil Kristensen (regnskabsfører), Marcus Christensen, Kirsten Lomborg (formand), Inge Heinze, Lykke Cavillo, Malthe Nielsen (sekretær) og Thorvald Odgaard, der har udført kunstværket og afslørede det for publikum.

 

Thorvald Odgaard har skabt mange  skulpturer i dette billede af en fugl. Alle er forskellige og med sin egen profil.