Den kendte Frejlev-virksomhed runder i dag 1. maj 75 år.

FC Beton A/S (tidligere Frejlev Cementstøberi) blev grundlagt i Frejlev i 1942 af Jens Mølgaard. Han var 23 år på det tidspunkt, og det var egentligt lidt af et tilfælde at han endte med at blive cementstøber.

Han og hans kone Sara, købte 1. maj 1942 det der dengang hed Frejlev vognmandsforretning, hvilket betød 4 heste og 2 hestevogne. Det var samtidig et sted at bo ved siden af bageren på hovedgaden i Frejlev. Med i købet var der et lille hus med tilhørende udhuse og en smule jord. I hjørnet af et af udhusene stod en maskine til at lave cementsten i beton. Jens var en driftig mand og samtidig lidt af en opfinder, der var nysgerrig efter at få ting til at virke. Han fandt ud af at man kunne købe cement i sække nede i den lokale brugsforening og tænkte at det kunne være sjovt at se om maskinen virkede. Det gjorde den, og da stenene hurtigt blev solgt til en nabo, blev der lavet nogle flere. Sidenhen blev der også produceret cementtagsten. Det var hårdt arbejde, som foregik ved håndkraft med skovl og trillebør, samt med god hjælp fra de 4 heste. Senere blev der oprettet produktion af belægningssten og med tiden blev der bygget til de oprindelige bygninger. Heri var der plads til to automatiske anlæg med fælles reolsystem hvor belægningsstenene kunne hærde, inden de blev stablet på paller og sendt af sted til kunder med virksomhedens karakteristiske orange lastbiler.

De orange lastbiler blev i øvrigt virksomhedens kendetegn ved endnu et tilfælde. Den allerførste lastbil – kaldet Trine – havde nemlig den farve, da hun blev hentet hjem fra København. Trine var en Triangel, heraf navnet Trine, og en Triangel blev som standard leveret i farven orange. Særligt Sara Mølgaard kom til at holde så meget af den orange farve, at hun insisterede på at alle de følgende biler fik den samme farve.

Gennem hele sit liv var Jens Mølgaard noget af en entreprenør. Han fandt ustandseligt på nye måder til at forbedre produktet eller produktionen, og han afprøvede energisk alle sine ideer. Det var langt fra dem alle der viste sig at være gode, men han mistede aldrig sin opfinderånd og holdt af at komme i virksomheden længe efter at han, i løbet af 1970erne, havde overgivet ansvaret for drift og ledelse til sin søn Jens Erik Mølgaard. Ligesom første generation drev Jens Erik Mølgaard virksomheden sammen med sin kone.

Anna Marie havde styr på økonomien og ledte an i introduktionen af computersystemer i administrationen, mens Jens Erik styrede produktionen. I 1989 blev virksomheden udvidet med en ny fabrik i Drastrup, 3 km. udenfor Frejlev. Den nye fabrik blev også startskuddet til produktion af færdigbeton samt fuldautomatisering af mørtelproduktionen, som var et projekt man havde kørt sideløbende med belægningsstenene igennem årene. Udvidelsen faldt uheldigt sammen nedgangstider og krise i byggeriet, og det var hårde tider i den første halvdel af 1990erne. Men efterhånden kom der gang i tingene igen og virksomheden oplevede god fremgang. Nye internationale kunder kom til i denne periode og gennem en årrække eksporterede virksomheden lecablokke til blandt andet Norge.

I dag leder Jens Erik Mølgaard stadig produktionen, men har overdraget virksomheden og ledelsen til sin søn Jens, der altså er 3. generation (og den 3. Jens) i spidsen for FC Beton. I 2016 er FC Beton yderligere udvidet med en fabrik i Gadbjerg ved Vejle. Sammen med sine medarbejdere har Jens over de seneste år arbejdet med at udvide virksomhedens markeder og nye kunder er kommet til fra hele landet. Herudover er der sket meget indenfor færdigbeton, hvor der bl.a. er indgået kontrakt på levering af beton til Aalborgs nye supersygehus.

Meget har bestemt forandret sig siden Sara og Jens Mølgaard begyndte produktionen af cementsten i deres udhus for 75 år siden. Men selvom fliser eller færdigbeton i dag er bestilt via en computer fra fjerne egne af landet, er det stadig det samme lokale produkt - som oftest leveret af en orange lastbil.

De kendte orange betonbiler er fortsat virksomhedens varemærke på landevejene.