Det halve Nibe til indvielsesfest!

Lørdag var i festens tegn hos Nibe Festival, der ved årsskiftet overtog bygningerne efter Sander Plast på Industrivej.
Siden er der blevet knoklet igennem og set frem til tidspunktet her i foråret, hvor publikum, festivalens frivillige, naboer, leverandører m.fl. kunne få mulighed for at se hvordan man hos Nibe Festival året rundt arbejder på at gøre de fire festivaldage så gode, indholdsrige og festlige som muligt.

Flere hundrede gæster strømmede til, og »alle lokaler er åbne«, som festivalleder Peter Møller Madsen sagde i sin velkomst.

Efter publikum var ankommet, var der velkomst ved Peter Møller Madsen, dernæst tale ved Thomas Larsen, formand for Nibe Festivals bestyrelse, som med hilsen fra Nibe Festival Fonden, der ejer bygningerne, bød velkommen til de mange indvielsesgæster og roste de mange, som har bidraget til indretningen af de nye lokaler.

Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen var inviteret til at holde indvielsestale, og også han roste festivalen for blik for udvikling og den betydning, det har, når en lokal og tildels frivillig organisation sætter sig mål. Borgmesteren understregede vigtigheden af, at man har udviklet sig, også hvad angår lokaler, og han noterede sig, at Nibe og dermed også kommunen har fået et nye spillested, der er opstået – »næsten uden nogen har opdaget det« – og han henviste her til det store samlingslokale i det tidligere jernstøberi, hvor en stor koncertsal nu benævnes »støberiet«.

Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen holdt en munter indvielsestale og advarede med stor humor festivalleder Peter Møller Madsen mod, at hans kontor skulle blive at sammenligne med et »poleret« borgmesterkontor.

Efter talerne tog The Powls over – det dynamiske orkester med vestjyske rødder – og de underholdt publikum resten af eftermiddagen.

Lørdag aften er der så dømt mere fest, og her bliver festivalen invaderet af The Bats, som ved den første Nibe Festival i 1985 var festens hovednavn. Siden har de spillet på samtlige udgaver af Nibe Festival, og hører på den måde også hjemme ved indvielsen af et helt nyt hjemsted.

Denne artikel opdateres i kommende uges trykte udgave af Nibe Avis.

Et meget talstærkt publikum var som gæster på plads i Nibes nye musiksal: »Støberiet«.
The Powls – her »møgchefen« – hilste beredvilligt på publikum i salen.
Festivalleder Peter Møller Madsen og bestyrelsesformand Thomas Larsen viser her den lille sorte kasse, der i 1985 var festivalens første »kontorlokaler«. Siden har man udvidet og flyttet flere gange, for senest – nu – at have fundet sig til rette på Industrivej i Nibe.