Lysningen – nyt tiltag på dette års Nibe Festival.

Af: Jakob Brix og Morten W. Søndergaard

I forbindelse med sidste pressemøde på årets Nibe Festival, bød man den eksterne presse på en smagsprøve på et af årets nye tiltag, »Lysningen«. Lysningen er en bygning, som er blevet sponsoreret af Spar Nord Fonden, der har skudt 550.000 kr. i projektet over en treårig periode. Bygningen, som er en blanding mellem svensk idyl og amerikansk western, er bygget af elever fra Erhvervsskolerne Aars. Nibe Festivalens Skovpynter Team bestående af frivillige, har udsmykket og lavet Lysningen således der kunne opleves og trakteres.
Lysningen er en del af Business Backstage, som er et koncept, hvor nøgleordet er luksus og er heldagsprogram, hvor gæsterne møder op kl. 7.45 og slutter dagen kl. 19.00. Gæsterne, som besøger Lysningen, bliver forkælet med mad fra Aalborg restauranten Textur, hvor chefkok og medejer, Dennis Juhl Jensen, står i spidsen. Her foruden kan man købe sig til ekstra forkælelses-timer i Lysningen.

Efter pressen blev forkælet med en smagsprøve på, hvad Lysningen havde at byde på, fortalte Festivalleder, Peter Møller Madsen, og Festivalformand, Thomas Larsen, om hvordan et vellykket Nibe Festival-år lakker mod enden. Nibe Festival melder om en indtil videre meget harmonisk og utrolig vellykket festival. Fredag omsatte Nibe Festival for 5,5 mio. kr. på barer og boder, hvilket er 10% mere end den hidtidige rekord, som blev sat på lørdagen under sidste års Nibe Festival.

Udover, at det økonomiske aspekt af Nibe Festival går forrygende, har den sikkerhedsmæssige del af årets Nibe Festival også gået yderst ubemærket hen. Sikkerhedspersonalet har ikke haft meget at se til med undtagelse af en enkelt hændelse på Reservatet fredag aften, hvor bandet Ude af kontrol optrådte. Her blev der lukket flere mennesker ind i Reservatet end det var sikkerhedsmæssigt forsvarligt, hvilket betød, at sikkerheden bogstaveligt talt var »ude af kontrol«. Derfor måtte den rutinerede konferencier, Geo, på scenen for at bede nogle af festivalgæsterne om at forlade Reservatet.