Festivalåret 2018 blev igen en stor succes - men også et anderledes år end tidligere. Et anderledes år på den helt vild positive måde.

Sådan faldt ordene fra bestyrelsesformand i Nibe Festival Thomas Larsen ved sidste uges generalforsamling i foreningen bag selve Nibe Festival.

Thomas Larsen fortsatte:
2018 var året, hvor Nibe Festival, støttet af Nibe Festival Fonden, rykkede ind i nye flotte bygninger på Industrivej, vi afviklede for første gang i flere år en festival i perfekt festival vejr, festivalen var for første gang kontantløs, vi var underlagt afbrændingsforbud, vi præsenterede nye ambitiøse ting for vores gæster, nye kollegaer blev ansat i organisationen osv. 

Nogle ting var dog også, som det plejer; Vores fantastiske frivillige gjorde igen en kæmpe forskel og sikrede et ubetinget succefuldt festivalår. Ikke kun før/under/efter festiven i Skalskoven, men i den grad hen over hele året, hvor vi er begunstiget med megen uvurderlig hjælp fra rigtig mange af jer.

Industrivej 5 er den nye ramme om vores festival-dagligdag. I de allerførste dage af januar 2018 flyttede vi administrationen fra vores tidligere domicil på JPV og herned til Industrivej. Der pågik herefter et større renoveringsarbejde, som dels blev foretaget af lokale entreprenører, men også med uvurderlig hjælp fra en masse frivillige.

Lørdag d. 18. maj 2018 kunne vi så åbne dørene for byen, og øvrige venner af huset, til en rigtig fin reception med musikalsk ledsagelse af The Powls.

Helhedsplaner er et godt værktøj
I en årrække har Helhedsplanen været vores styringsværktøj i forhold til nye tiltag på festivalen. Således kunne man også i 2018 opleve en række nye ting. De mest iøjnefaldende var formentlig den nye VIP og »Lysningen«. 

VIP-området har i en årrække været rigtig populært, og efterspørgslen til at feste »all inclusive« er stadig stigende. Holdet bag VIP’en gik derfor, allerede umiddelbart efter afslutning på festival 2017, i gang med at detailplanlægge en ny VIP, der, udover at skulle rumme lidt flere gæster, også fysisk skulle have en ny placering og indretning.

Lysningen, vores nye hemmelige bar, som er blevet til i samarbejde med Spar Nord Fonden, Restaurant Textur og med Mads »Blærerøv« Christensen som vært, blev også en stor succes.

En anden stor nyhed, eller ændring om man vil, på festivalen 2018 så man i form af, at det nu ikke mere er muligt at benytte kontanter i vores mange slagssteder, opregnede Thomas Larsen – og han fortsatte:

Thomas Larsen: – Den kontantløse Nibe Festival blev i 2018 en ubetinget succes.

Økonomi
Når det kommer til det økonomiske omkring vores festival, er det svært ikke at være rigtig fint tilfreds med, hvordan det ser ud. 2018 blev således igen kendetegnet ved omsætningsrekord ! 

Omsætningen lød på 33.453.425 kr.  for den samlede festival, hvilket er 2 mio mere end sidste år og en stigning på godt 6 %. Men, det er også værd at bemærke, at alle 4 dage i skoven enkeltvis bød på omsætningsrekorder.

Det blev efterfølgende til en udlodning til kulturlivet på ca. én million kr.

Musikken
Selvom Nibe Festival er meget andet, så er musikken alligevel det bærende element. Også i 2018 synes jeg, vi kunne se os selv i øjenene og være stolte af det program, som Møller havde fået sammensat, bl.a. efter gennem flere år at have arbejdet med at få The Script på plakaten.

Fremtiden for Nibe Festival 
Som jeg har nævnt de foregående år, tegner fremtiden lys for Nibe Festival. Med fokus på hele tiden at forkæle vores gæster og frivillige, tror vi på, at vi nok skal holde fast. Det skyldes bla.:

 – At vi har en unik frivillig organisation, der bobler af nye ideer og lyst til at udvikle Danmarks bedste festival

– At vi har en solid økonomi, der gør, at vi kan udvikle os, matche oplevelsesønskerne fra publikum og også gå efter endnu større musikoplevelser.

Sammen med Peder Bach og Kasper Svendsen, blev Thomas Larsen genvalgt til Nibe Festivals bestyrelse.

Genvalg til bestyrelsen
Følgende blev genvalgt til Nibe Festivals bestyrelse: Peder Bach, Kasper Svendsen og Thomas Larsen. 

Bestyrelsen består endvidere af Birgitte Guldberg, Troels Severinsen, Kasper Svendsen, Henning R. Christesnen og Ole Skau »Gokke« Jensen, Suppleanterne Karin Lauritsen og Frank Larsen blev begge genvalgt.

På baggrund af et godt resultat for sidste års Nibe Festival, ser bestyrelse, medarbejdere og frivillige frem til den 35. udgave.

Læs også indslaget i Nibe Avis' trykte udgave