Som et element i Aalborg Kommunes forlig om budgettet er der lagt op til muligheden for at forsyne festival området i Skalskoven med kabellagt strøm, hvorfra der kan trækkes mere miljørigtig elforsyning end den strøm, som i dag procuceres af diesel generatorer.

Grønnere Nibe Festival
Aalborg Byråd skriver i sin pressemeddelelse om budgetforliget:
Nibe Festival er en af Nordjyllands største kulturbegivenheder. Festivalen har en ambition om, at konceptet på flere måder skal være grønnere. Der er ikke mindst fokus på strømforbruget og ønsket om at levere grøn strøm i højtalere, boder mv. Dette gøres ved at trække el til faste installationer i skoven og ved Blå Scene. Der igangsættes et projekt, hvor der også søges ekstern finansiering. Budgetforligspartierne er sindede at støtte projektet med op til 2 mio. kr.

Festivalleder: Begejstret!
– Vi er logisk nok meget begejstrede og taknemmelige over den store bevilling, som selvfølgelig, som resten af budgettet, skal igennem 2. behandlingen.

Vi har arbejdet i kulissen på projektet siden 2016. Fantastisk, at vi nu er SÅ meget længere i realiseringen af fast strøm i Skalskoven.

Nu skal vi i gang med at finde resten af finansieringen – bl.a. via fundraising – med andre ord er vi ikke i mål endnu. Men vi er langt, siger festivalleder Peter Møller Madsen.

– Der er mange vindere her. Både publikum, som  kommer til at besøge en mere driftssikker festival, de mange frivillige bl.a. alle dem i boderne men ikke mindst den praktiske del af vores organisation, som selvfølgelig også får nogle bedre arbejdsbetingelser. Den største vinder er, udover festivalen på begge sider af hegnet, selvfølgelig miljøet. Vi er jo i gang med denne grønne omstilling på flere niveauer. Med en fast strøm på langt størstedelen af festivalen, så tager vi her nogle vigtige og meget store bæredygtige og miljøvenlige kvantespring, slutter Peter Møller Madsen.