Kulturbrugsen i Sebbersund har modtaget en bevilling på 481.750,00 kr. fra Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje

I disse dage er der mange i Sebbersund, der går med hænderne oppe og et stort smil på læben. Årsagen er en gaveregn af bevilliger, der er tilfaldet Kulturbrugsen. For få dags siden modtog Kulturbrugsen en flot bevilling fra Fonden for Sparekassen Himmerland på 50.000 kr. til SUP´s & Kajakker.
Fredag den 24. maj fik Foreningen endnu en bevilling. Denne gang var det Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje, der bevilligede den gamle brugsforening, der er nyrenoveret og omdannet til et aktivitets- og kulturhus, og som bærer navnet: KULTURBRUGSEN, en sum på 481.750 kr. til færdiggørelse af førstesalen i Kulturbrugsen. Med færdiggørelsen af førstesalenl, vil den store gamle brugsforening på 242 m2 få udnyttet alle sine kvadratmeter til glæde og gavn for byens og områdets borgere, der allerede har taget Kulturbrugsens stueetage i brug siden 2017, hvor huset stod færdigrenoveret og anvendeligt for diverse arrangementer: Fællesspisning, foredrag, koncerter m.m. 
Første sal er især tiltænkt byens og Sebber-områdets børn og unge, hvor planen fra byggeriets start har været, at der skulle etableres en ungdomsklub. Denne drøm kan nu realiseres takket været de 481.750 kr. fra Erhvervsstyrelsen.

100.000 kr. til vandaktiviteter ved Fjorden
En anden drøm, som har fået ben at gå på, er, drømmen om at få skabt nogle aktiviteter på fjorden, som omkranser det lille fiskerleje; Sebbersund, siger Dorthe Thybo Kudsk, formand for Kulturbrugsen.
– Derfor var det særdeles kærkomment, da Kulturbrugsen i sidste uge  modtog en bevilling fra Fonden for Sparekassen Himmerland, der skal gå til indkøb af Stand up paddle boards og kajakker. Tidligere på foråret modtog Kulturbrugsen en bevilling fra Friluftsrådet på tilsvarende beløb, der ligeledes er øremærket til køb af SUP´s og kajakker og fiskegrej, så nu er »grejet« købt og bestilt, og forventes taget i brug ultimo juni i år. Opbevaring af det nævnte grej til vandaktiviteterne vil være i Kulturbrugsens nyopførte grejbank, der er placeret ved siden af Kulturbrugsen og kun 150 meter til Limfjorden, slutter Dorthe Thybo Kudsk.