Her i uge 32 er der gratis sommeraktiviteter for børn i hele Aalborg Kommune

, og én af destinationerne, hvor aktiviteterne foregår er i Sebbersund.

Det er sjovt. Det gi’r god motion. Og så kan man - i princippet - gøre det i al slags vejr sommeren igennem: SUP er årets helt hippe sommerferie-vandsportsaktivitet, som tilbydes flere og flere steder landet over. Således også her i Aalborg Kommune.
Lavt vand - som ved Sebbersund - er en klar fordel, når man er nybegynder, for det koster en del ture i »baljen«, før man får helt styr på det. Med de badevands-temperaturer vi har her til lands sommeren 2020, er det også en rigtig god idé med en våddragt. - Uden en våddragt kan det hurtigt blive en kølig fornøjelse, siger Per Rolmar, som her i uge 32 er instruktør for børn og unge mennesker i projekt »Vandsport på fjorden«, som lokalt er lavet i et samarbejde mellem Aalborg Kommune og Kulturbrugsen i Sebbersund.

Sommerplask i Sebber
»Vandsport på fjorden« - eller som man i Sebbersund har omdøbt det »Sommerplask i Sebber« laves for at forsøge at opleve glæden ved at færdes på vandet samt få nogle redskaber, så man på sigt kan færdes sikkert i de maritime miljøer.
- Men derudover »Sommerplask i Sebber« også for at skabe opmærksomhed på de muligheder der nu engang er, når man bor så tæt på specielt Halkær Bredning med de maritime og naturmæssige muligheder , der ligger lige udenfor døren, fortæller Per Rolmar.

Fire fartøjstyper
»Sommerplask i Sebber« giver deltagerne mulighed for at afprøve 4 fartøjstyper: Sit On Topkajak, Stand Up Padle, kano og havkajak.  
Ikke mindst SUP, kort for Stand Up Paddle, som er en af de hurtigst voksende vandsportsgrene i hele verden er der stor interesse for. Men instruktør Per Rolmar fortæller, at brugere af denne sport skal være særdeles opmærksom på sikkerheden.
Mandag, hvor vores fotograf var på besøg hos aktiviteten var det for et hold børn » Sit-on-top«, som blev afprøvet.  Det er mere enkle og nemme kajakker med stor stabilitet, selvlænsende og synkefrie, nemme og sjove at ro - også for de forholdsvis uerfarne.

Sikkerheden helt i top
»Sommerplask i Sebber« er bemandet med uddannet instruktør i alle fartøjer, hvilket også betyder at sikkerheden er helt i top og samtidig er instruktøren selv bidt af en »gal vandhund«, og med det gode sommervejr, der er i disse dage, er der alle chancer for at deltagerne får sig nogle fantastiske sommeroplevelser i det våde element.