Lørdag ruller fodbolden atter hos de lokale hold. Der venter holdene en spændende ny sæson, hvor der efter turneringens 14 kampe skal findes op- og nedrykkere i puljerne. 

I den forbindelse har Nibe Avis talt med den nye førsteholdstræner i Nibe Boldklub og St. Restrup IFs træner om sæsonstarten:

Henrik Bruun, Nibe Boldklub, Serie 2
Nibe Boldklubs nye førsteholdstræner, Henrik Bruun, ser tilbage på en rigtig god sæsonstart. Den nye træner føler sig taget rigtig godt imod af både klubben, spillere og tilskuere.

Der er været godt fremmøde blandt seniorerne, hvor der har været mellem 18-22 spillere til hver træning. Der er blevet trænet godt blandt de fremmødte, som hver især vil vise deres værd. For der er ingen pladser der er givet på forhånd, fastslår Henrik Bruun. På spillerfronten er holdet nogenlunde status quo – ingen spillere er rejst, mens en enkelt kending af klubben, Mick Andersen, atter har valgt at snøre støvlerne. 

Henrik Bruun vægter de sociale dyder højt. Således er sociale arrangementer i høj kurs, hvor holdet bl.a. har udskiftet en træningsaften til fordel for et »mini race«. 

De sociale arrangementer skal gerne binde spillerne tættere sammen både på og uden for banen, og være det, som gør at spillerne vil løbe de ekstra meter for en holdkammerat når både kampe og træninger spidser til.

Holdet har spillet syv træningskampe. De er blevet brugt til at se spillerne an, samt at afpudse den rolle som Henrik Bruun står i – det at være spillende træner. Det sidste har været en spændende udfordring, hvor fokus i træningsstarten har været på at være træner og mindre det at være spiller. Henrik Bruun er positiv i forhold til rollen, og han har allerede nu en god mavefornemmelse for konstellationen, da der er et rigtigt godt team omkring holdet i form af kompetente personer i rollerne som assistent træner, holdleder og andetholdstræner.

Resultatmæssigt har træningskampene været af svingende karakter, men de sidste tre opgør har holdet vist et godt niveau, som tegner sig lovende for sæsonen, fortæller Nibe-træneren.

Omkring holdets målsætning fortæller Henrik Bruun, at han godt kan lide klubbens målsætning omkring at klubben skal være at finde i Jyllandsserien i 2019, men om oprykningen kommer allerede i første sæson er ikke afgørende for Henrik Bruun. Her handler det mere om, at få holdet til at fungere som en enhed under den nye træners ledelse, slutter Henrik Bruun.

Nibes bedste herrehold i serie 2 indleder sæsonen på lørdag hjemme mod Arden.

Michel Valdemar, St. Restrup IF, Serie 3
Michel Valdemar beretter at St. Restrup IF’s førstehold er kommet meget godt i gang med forberedelserne til den nye sæson. Holdet har trænet siden midten af januar, hvor der bl.a. har været trænet på kunstgræs og holdet har benyttet sig af crossfit for at komme i en fysisk god form. Fremmødet til træningen har været ok, trods det faktum, at holdet har været ramt af skader hos flere af spillerne. Truppen er status quo med en lille afgang.

Træningskampene er gået godt, hvor holdet har vundet flere af deres kampe.

Michel Valdemar ser frem mod sæsonen med spænding i maven. Der er ingen tvivl om, at vi er havnet i den ubetinget stærkeste serie 3-pulje, hvor flere »store« klubber som Aalborg KFUM, Aars IK og LKB Gistrup også har indplaceret deres førstehold.

St. Restrup IF indleder sæsonen på lørdag på hjemme- bane mod Aars IK.