FODBOLD - SERIE 2

Doense/Vebbestrup – Nibe 1-2 (0-0)

Målscorere: 1-0 Jonatan Løth 1-1 selvmål 1-2 Andreas Schunck

Nibe Boldklubs tophold i serie 2 kreds 13 var fredag på besøg hos kredsens bundprop Doense/Vebbestrup. (– og det var ikke for at spise is.)

Doense er et meget defensivt indstillet hold, holdet har mange spillere bag bolden, de stå tæt og kompakt i forsvars kæderne og netop det aspekt voldte Nibe en del udfordringer, lyder det fra Franz Trikker, Nibe Boldklb.

Nibe pressede på fra start og holdet tilspillede sig mange store chancer, Jonas Koldkjær var involveret i den største og måske var det drømmen om den populære Vebbestrup is der forvirrede Jonas så meget at han formåede at sparke bolden over Doense målet én meter fra målstregen. Nibe prægede gennerelt spillet i første halvleg. Doense havde enkelte farlige opløb, men i de situationer var Nibes forsvar klar og målmand Lars Loft tog affære med en flot redning på et farligt skud fra tæt hold, så stillingen forblev 0-0 ved pausen.

Pausen blev bl.a. brugt på at snakke om tålmodighed i tanke og handling samt tillid til at kampen nok skulle udløse 3 point, hvis alle arbejdede i samme retning. Nibe holdet har tidligere bevist, at det kan betale sig at spille indtil dommerens sidste fløjt. (Sejren over Farsø, 2 mål i overtiden).

2. halvleg blev en rodet affære, spillet bølgede frem og tilbage med mange nærkampe og uden de helt store nævneværdige chancer. 78 minutter var spillet, da alle med Nibe hjerte får sig et chok; det der ikke måtte ske, sker, og Doense kommer foran 1-0.

En kortvarig lammelse af Nibes spillere, heldigvis er tålmodigheden, indstillingen og koldblodigheden blevet et varemærke for NBs førstehold og allerede 5 minutter senere udligner Nibe på et selvmål, linjedommer dømmer offside, men heldet er med udeholdet da dommeren korrekt anerkender målet, da bolden kommer fra en Doense fod.

8 minutter tilbage; 1-1 står der på måltavlen, troen er forstærket, Nibe bliver ved med at presse på og forløsningen udebliver ikke. Holdets topscore Andreas Schunck scorer i det 87. minut til 1-2 stor Nibe jubel og 3 meget vigtige point er i hus og med hjem til Nibe. Kampens suveræn bedste spiller er Nibes anfører Martin Sandvej.

Nibe indtager hermed igen andenpladsen med 13 point, ét point efter Gundersted med 14 point på 1. pladsen. Den stærke markeringsspiller Jesper Droob udtaler efter kampen: »Nu skal vi bare vinde de sidste 7 kampe, så er vi i serie 1«.