Mangeårigt medlem af Nibe og Omegns Jagtforening og et kendt ansigt på den lokale skydebane, Karl Andersen, leverede i weekenden et super resultat ved DM i Jagtskydning under Skytte Unionen.

Konkurrencen blev i år afholdt i Aalborg, hvor Karl i de to indledende runder skød 39/41 og 39/40. Dette resultat var nok til at komme i finalen, hvor de ti bedste skytter på tværs af samtlige klasser skød endnu en 40 duers serie for at dyste om den prestigefyldte titel som Danmarksmester. De tre skydninger bliver i sidste ende lagt sammen, og den, der har skudt flest duer i færrest skud, bliver Danmarksmester.

Karl gik ind til finale skydningen som 4. bedste mand med 78/81, og der skulle således leveres endnu top-skydning såfremt der skulle metal med hjem til Staun. Og Karl, som sjældent ryster i en omskydning, leverede netop den topskydning der skulle til med en 40/41 serie. Som finaleskydningen skred frem begyndte de foranliggende skytter at smide duer, og ved sidste standplads lå Karl nummer 2. Da Karl var færdig med sin skydning, og ingen duer havde smidt, var pres-bolden derfor lagt over på konkurrencens førende skytte. Han kunne ikke modstå presset og smed en enkelt due på den sidste standplads, var Karls Danmarksmesterskab en realitet med i alt 118/122 mod 2. pladsen på 117/121.  Karl Andersen er nu Danmarksmester i 2 ud af 3 forbund – Dansk Skytte Union og Dansk Flugtskydnings Forbund. 

– Vi regner med han tager den sidste mulige titel, når der skydes DM i Jægerforbundet senere i år, siger Nibe Jagtforenings Søren Steffensen.

Men det stopper ikke her! Ud over Karl’s fine resultat, formåede Hans Nielsen efter omskydning at blive Danmarksmester i Veteran klassen med 75/82. Han vandt en nervepirrende omskydning med en enkelt due ned til nummer to, og kunne derfor også lade sig hylde. 

Hans Nielsen på plads på skydebanen.