U13-pigerne fra RIF har været på en fantastisk fodboldtur til Malta, hvor de blandt andet spillede landskamp mod det officielle maltesiske U13-landshold. 

Mens flere andre danske fodboldspillere har kæmpet mod det våde danske efterårsvejr, er pigerne på U13-holdet i RIF netop vendt hjem fra en fantastisk træningstur på solbeskinnede Malta. 

Turen har budt på en masse gode oplevelser og minder fra den flotte ø – og ikke mindst et endnu større sammenhold blandt pigerne i årgangen. 

Fodboldmæssigt har turen budt på en masse træning/kampe i Luxol Football Club i Valletta, hvor vores piger trænede i de flotteste omgivelser, fortæller træner Claus Jacobsen og fortsætter: 

– Højdepunktet var utvivlsomt landskampene mod Malta. I anledning af vores tur havde Malta Football Association (DBU’s søsterorganisation på Malta) udtaget 2 landshold – med de bedste spillere på øen – og arrangeret tre kampe. 

En kæmpe oplevelse for pigerne med mange tilskuere og nogle rigtig gode modstandere. I den første kamp mod de bedste piger fra Malta tabte vi 4-1. Selvom vores danske piger var større, hurtigere og stærkere end modstanderne, var vi oppe imod en teknisk og taktisk overmagt. Det lærte pigerne meget af! Det er ikke altid størrelsen, der er afgørende… I de sidste to landskampe, hvor Malta spillede med reserverne, fik vi to uafgjorte kampe (begge 2-2). Rigtig flot af pigerne! Der er trods alt ca. 500.000 indbyggere på Malta – mens der sammenlagt »kun« er 3.000 – 4.000 indbyggere i Frejlev, Sønderholm og Drastrup.

I pigeafdelingen i RIF vil vi meget gerne sige tak til vores sponsorer, der har gjort turen mulig. Ikke mindst SIFA, der har givet et flot tilskud til turen, siger træner Claus Jacobsen.