Tobias Borregaard er for kort tid siden hjemvendt fra en hård, men også lærerig uge med amerikansk fodbold træning i Texas. 

Det var en hel uge med de bedste spillere og trænere fra Scandinavian, og i tillæg en divisions college coach fra Boise State University. 

Tobias blev i november 2017 udvalgt, for sin præsentation til EM, til at spille på et skandinavisk talent hold bestående af engagerede amerikanske fodbold spillere fra Norge, Finland, Sverige og Danmark. De var i alt 45 udvalgte spillere fra Skandinavien, heraf 16 spillere fra Danmark, som skulle afsted til Dallas Texas. Holdet Team Nordic bestod af var spillere som Tobias har spillet mod og med, når han har været af sted med landsholdet de sidste 3 år til diverse internationale stævner. Tobias spiller i det daglige amerikansk fodbold i AaB 89ers, hvor han i 2018 også er blevet positionstræner for klubbens U16 hold. Tobias var en af to fra AaB 89ers, som blev udtaget til Team Nordic, den anden var Kasper Kaufmann fra Hjørring.

Tobias var heldig at få fri af sin skole, selvom han går i 3.g på handelsgymnasiet Turøgade. Han trænede hele ugen i Fort Worth, på University of Texas i Arlington træningsbaner og en enkelt dag på deres stadium. Selvom det lyder som ferie havde han kun 4 timers fritid om dagen, som skulle bruges på at tage en lur og besøge de fysioterapeuter, som var tilknyttet holdet. 

Ugen sluttede af med en kamp i International bowl IX, hvor Tobias spiller defensive end –en forsvarsposition. Kampen blev live-streamet. Tobias fortæller det var en mega stor oplevelse at spille på den bane, som han har set Dallas Cowboys spille deres hjemmekampe på og utroligt lægerigt at spille mod de dygtige amerikanske spillere fra USA U19-Select.

Det var udfordrende at prøve kræfter med de amerikanske high school spillere, ligeledes udvalgt fra high schools fra hele USA.  Disse spiller er jo vokset op med amerikansk fodbold – men vi klarede os rimeligt, trods vi tabte 45 - 15 og ikke mindst fik vi lært en masse.  Det sociale sammenhold blandt Team Nordic spillerne var fantastisk og ugen bød ikke på så mange andre events, da fodbolden var i højsædet – der blev dog plads til lidt shopping og rigtigt meget hygge blandt spillerne. En oplevelse for livet slutter Tobias Borregaard.

Tobias og Kasper – her på vej ind på det store AT&T Stadium.