Lørdag morgen kl. 9 og 24 timer frem deltager Pia og Søren Jørgensen sammen med Jacob Norris i det legendariske m24kc 24 timers løb for alle slags kajakker og kanoer: kap-, tur-, havkajak, surfski og kano.

Søren og Pia Jørgensen og Jacob Norris deltager for Nibe Roklub i det legendariske 24 timers kajakløb i Malmö, som afholdes for allersidste gang i denne weekend. Alle tre Nibe-roere er rutinerede og i god form, dog kæmper Jacob Norris med en mindre skade, men behandlingen har været intens i de sidste par uger, og han føler mig klar til løbet.

Løbet er totalt booket op og med 100 deltagere er der lukket for flere tilmeldinger. Der normalt omkring 30-40 deltagere.

– Løbet foregår på en 4,3 km rundbane i Malmös kanaler, og vi har lagt en strategi om at lade løbet gå stille og roligt i gang og få roet 3-4 omgange før den første pause skal tages, siger Jacob Norris. Derefter fortsætter vi - måske samlet, måske hver for sig – og bider turen op i små stykker på 3-4-5 omgange imellem pauserne.

En lækker buffet frokost venter os omkring middagstid og senere ud på eftermiddagen er der grillet burgere til os. Forventningsmæssigt vil vi alle tre gerne nå de 60 km, hvilket er overkommeligt tidshorisonten taget i betragtning.

Jacob Norris – deltager sammen med Pia og Søren Jørgensen; alle fra Nibe Roklub

Jacob Norris fortsætter:
– Personligt vil jeg gerne runde de 70 km og evaluere på om jeg kan fortsætte derfra. Så har jeg testet min distanceholdbarhed i forhold til dette års Tour de Gudenå i september, hvor kongedistancen netop er 70 km. Markørerne ligger altså på minimum 60/70km, og så ser vi hvad der er tilbage i posen. Vi skal vel også ud og ro lidt om aftenen/natten når vi nu er i gang, så vi får se hvad løbet byder os, slutter Jacob Norris.

Mange af de store navne i havkajak Ocean Race deltager i løbet, herunder islændingen Fylkir Sævarsson og sidste års nr 2 i DM, Jan Seremet. – Jeg har dog ingen ambitioner om at bide skeer med dem til dette løb, som jeg betragter mest som en individuel udfordring i ultra-løbsklassen for kajak, slutter Jacob Norris.

https://malmokanot.se/m24kc/anmalan/

24 timers løbet foregår i Malmøs kanaler.