Hos de to største fodboldklubber i Nibe-området kan der nu atter spilles fodbold – i første omgang åbner træningen, og på lidt længere sigt forventes det, at der åbnes for »rigtige« fodboldkampe.

Spillerne har måtte væbne sig med tålmodighed, da covid-19 har udsat mulighederne for at træne i foreningsregi, da de har været lukket som en naturlig konsekvens af forsamlingsforbud, hindring af smittespredning mv. Der er dog lys forude, da den udendørs idræt i mandags genåbnede med visse klare retningslinjer og et forsamlingsloft på maksimum 25 personer. 

Stor kreativitet blandt trænere og spillere
St. Restrup Idrætsforenings fodboldafdeling har gennem coronaperioden haft flere kreative træningsformer. Både for at holde konditionen ved lige, men i lige så høj grad for at styrke de sociale relationer og bånd, som mangler fra fodboldbanen og omklædningsrummet, fortæller fodboldformand Johanne Priem Bugge.

Johanne Priem Bugge, fodboldformand i St. Restrup Idrætsforening.

Glædelig nyhed
Fodboldformanden fortæller endvidre, at nyheden om den udendørs idræt kunne genåbne med et forsamlingsloft på maksimalt 25 personer var en glædelig nyhed. Med 25 personer kan vi ligefrem spille træningskampe, i et eller andet format, siger hun og fortsætter: 

– For vores serie 2-hold, hvor der kræves tre dommere, afventer vi DBU’s udmeldinger omkring dette. For hold, hvor der kun er brug for en dommer, kan kampene måske afvikles med de sædvanlige to 11-mands hold i det kendte format.

Forældre må dog vente på, at komme og være en del af kamp og træning. Det er der nemlig forbud imod. Omklædningsrummene vil også være lukket ned, men det er af mindre betydning. Det vigtigste, er, at samtlige af afdelingens fodboldspillere nu må komme i gang med træning igen, slutter St. Restrup IF’s fodboldformand Johanne Priem Bugge.

Læs hele artiklen om fodbolden i St. Restrup Idrætsforening – i Nibe Avis' trykte udgave.

Denne situation fra sidste år kan i år ikke genopleves i år. Til gengæld er der nu gang i træningen, omend med begrænsninger. Græsbanerne er lukkede, men klubben har sin kunstgræsbane.

Hos Nibe Boldklub er der nu igen »grøde«. Træningen indledes gradvist gennem denne uge, hvor man nu har stor glæde af klubbens bane med kunstgræs, der som den eneste bane er åben for træning og kampe.

Det var en meget glad og opstemt Mads Hviid, formand for Nibe Boldklub, Nibe Avis talte med mandag; på dagen, hvor der igen kunne kaldes til træning for klubbens spillere. Mads Hviid forklarer:

Allerede mandag var der træning, og gradvist gennem ugen kan alle spillere få muligheden for at starte træning. Vi har klubbens bane med kunstgræs og lys til rådighed, og den bliver fordelt mellem vore mange hold. Nogle hold har så mange spillere i én årgang, at banen må deles op – og de allermindste (3+) har jo samtidig forældre med.

Mads Hviid, formand, Nibe Boldklub.

Mads Hviid er helt sikker på, at alle spillere, trænere mv., er »sultne« efter igen at mødes for at spille fodbold. I første omgang med træningen, og på lidt længere sigt vil der også komme kampe, men vi afventer fodboldforbundets retningslinjer for, hvordan kampe skal afvikles.

Læs hele artiklen om fodbolden i Nibe Boldklub – i Nibe Avis' trykte udgave.

Klublederne ser frem til, at der atter kan spilles turneringskampe. Her er det fra sidste sæson, hvor Nibe Boldklubs U13 Liga hold er i kamp mod Aalborg KFUM.