Klubberne med den bedste medlemsudvikling - højdespringerne for 2020 i dansk tennis - er fundet. Frejlev Tennisklub er blandt de bedste.

Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis kårer i år 15 højdespringere. Udmærkelsen går til de klubber, som har klaret sig bedst målt på medlemsudvikling det seneste år – altså denne gang i medlemstallene fra 2019 til 2020.

Frejlev Tennisklub er blandt disse højdespringere. Klubben gik fra 86 medlemmer i 2019 til 199 medlemmer i 2020. Det svarer til en medlemsvækst på 131 procent.

– I Frejlev har de haft stor succes med at tilføje padelsporten til klubbens medlemstilbud. Tennis og padel supplerer hinanden rigtig godt i foreningsregi, og kombineret med øget synlighed på de sociale medier har det givet pote for Frejlev, siger direktør i Dansk Tennis Forbund, Emil Bødker.

Vi skal ikke mere end fem år tilbage, før Frejlev var nede og vende på 63 medlemmer. Men nu blæser der anderledes positive vinde på de kanter.

Væksten i dansk tennis begrænser sig bestemt ikke til de 15 højdespringere. Det samlede medlemstal i danske tennisklubber under Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis steg med mere end 10.000 medlemmer til 85.501 i 2020.

Det er fjerde år i træk, at tennissporten oplever øget medlemstilslutning. Medlemstallet er det højeste siden 2003.

Fakta: Sådan findes højdespringerne

Alle klubber får en rangering målt på både vækst i antal og vækst i procent. De to tal lægges sammen til en score, der afgør årets højdespringere. En klub skal som minimum være gået 20 medlemmer frem for at kunne blive kåret som højdespringer. 168 klubber i landet gik minimum 20 medlemmer frem.

I år er anden gang, at Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis uddeler prisen sammen som et led i de to organisationers udvidede samarbejde. Tidligere var kåringen forbeholdt klubber under Dansk Tennis Forbund.

De 5 højdespringere 2020
Brabrand IF – Tennis
Egense/Rantzausminde IF
Frederikshavn Tennisklub
Frejlev Tennisklub
Gladsaxe Tennis og Padel Klub