Tilbage i 1980’erne arbejdede Bodil Simonsen som sygehjælper og hendes mand Per Simonsen var ansat hos havecentret i Bilka Skalborg, hvor han blandt andet solgte og gav kunderne gode råd om champignon. Da Bodil fik fysiske problemer med at fastholde sin beskæftigelse som sygehjælper og de begge havde lyst til at prøve noget nyt, besluttede de sig for at starte en virksomhed med vækst af champignon.
Det fysiske afsæt blev Pers barndomshjem på Tostrupvej i St. Restrup, og efter en halv snes år var de begge fuldtids-beskæftiget i virksomheden. I de efterfølgende år voksede virksomheden, der blev bygget flere væksthaller, og antallet af ansatte steg. Priserne på champignon var gode, og afsætningsforholdene var gunstige. I 2002 kom sønnen Allan også ind i firmaet. Det var gode år. Men så kom finanskrisen ... Krisen ramte hårdt, og ville ingen ende tage Allerede i 2005 begyndte krisen at blive mærkbar i deres branche, for nu ville de store kæder og de danske kunder ha’ billige varer, og tog ikke så meget notits af hvor varerne kom fra, og under hvilke forhold de var fremstillet.

Skuden er nu vendt, og det er igen en fornuftig forretning af fremavle champignon i Danmark, og derfor tager vi nu revanche for den jubilæumsmarkering vi ikke gennemførte i 2018: I år har vi 30 års jubilæum, og det synes vi da er værd at fejre, så det gør vi fredag, hvor man kan komme ind og se produktionsgangen i vore champignon-haller, og bag-efter byder vi på lidt til ganen supplerer Bodil Simonsen, som sammen med Per glæder sig til at markere 30 år i en branche, som måske nok har været svær indimellem, men som også har givet brød på bordet og en masse oplevelser igennem 25 plus 5 år!

Læs hele den omfattende artikel i Nibe Avis' trykte udgave: LÆS HER