Af: Mogens Ove Madsen

Regionsrådsmedlem (S), Formand for Akut- og Praksisudvalget
Tidl. byrådsmedlem i Nibe Kommune
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fladhøjvej 14, 9600 Års

I den tidligere Nibe Kommune har vi en SMS-hjertestopordning i Sebbersund men kun denne ene af slagsen.

SMS-hjertestopordninger drejer sig om et korps af frivillige, som vil modtage en sms, hvis AMK-vagtcentralen modtager et 1-1-2 opkald omhandlende hjertestop i netop deres område. Den enkelte frivillige, der modtager sms’en må selv vurdere, om han eller hun har mulighed for at rykke ud og påbegynde hjerte-lunge-redning.

Det vil ofte være muligt for frivillige i nærområdet at nå hurtigt frem og påbegynde genoplivning, inden en ambulance ankommer til stedet.

COVID-19 breder sig i samfundet og derfor er der ingen tvang i forhold til at rykke ud i øjeblikket. Hvis man alligevel vil rykke ud, kan man undlade at give indblæsninger/kunstig åndedræt. Derudover er det vigtigt, at man tænker ekstra over hygiejnen.

Og Covid-19 gør alting vanskeligt – også igangsættelse af nye ordninger. Vi har dog behov for at få lavet mange flere ordninger. Derfor kan planlægning af nye ordninger godt påbegyndes. Hjertestop- ordninger handler om liv og død. Og de meldinger, der kommer fra ambulancepersonalet er, at de frivillige ordninger er til stor hjælp. Flere overlever hjertestop fordi de første minutter efter er så vigtige – det gør en forskel, at vi har de frivillige ordninger.

De meldinger, der kommer fra ambulancepersonalet er, at de frivillige ordninger er til stor hjælp.

Mogens Ove Madsen (S)
Formand for Akut- og Praksisudvalget

www.dpv.rn.dk