Jesper Goos Iversen, der gennem 3 år har været skoleleder, har efter eget valg søgt nye udfordringer uden for skolens verden.

– Jeg er nået til et vendepunkt i mit private liv, og jeg mener nu at have fuldført den mission, jeg i sin tid blev ansat til, nemlig at styrke forholdet mellem skolen / lærerne og forældrene samt generelt at rette op på forhold, som for år tilbage gav skolen nogle udfordringer, der førte til, at elever forlod skolen, forklarer den nu tidligere skoleleder Jesper Goos Iversen, som fredag i sidste uge havde sidste arbejdsdag på skolen.

– Vokslev Friskole står i dag stærkt, omend med et lavere elevtal end da jeg kom til skolen. Det er der flere årsager til, og også andre, end at børn og forældre gennem en periode fravalgte friskolen. En af årsagerne er det generelt lavere børnetal, som gør, at tilgangen af nye elever – de yngste – er lavere end det antal elever, der forlader skolen efter 9. eller 10. klasse, forklarer Jesper Goos Iversen.

Han understreger overfor Nibe Avis, at han har haft tre fantastiske år som skoleleder ved Vokslev Friskole, og det er alene hans egen beslutning, at han nu gerne vil prøve andre sider i arbejdslivet. 

Erfaren skoleleder konstitueret
Bestyrelsen for Vokslev Friskole har ansat Per Lyngberg Andersen som konstitueret skoleleder det næste halve års tid, indtil en ny skoleleder kan fastansættes. Per Lyngberg Andersen bor privat i Øster Hornum og kender dermed området, hvorfra Vokslev Friskole rekrutterer elever. Endvidere har han stor erfaring som nu tidligere skoleleder på Skipper Clement Skolen i Aalborg. 

– Jeg glæder mig til igen i en periode at fungere som skoleleder, omend det er for en skole, der kun er ca. 10% af størrelsen i forhold til min tidligere arbejdsplads. Men der er nogle nære værdier ved Vokslev Friskole, som er vigtige for os alle på stedet at forfølge, og dem skal vi fastholde. Der er skabt er godt tillidsforhold blandt elever, forældre og lærere, og skolen fungerer fint som både »den lille lokale skole« og som det alternative skoletilbud, en friskole altid vil være, siger Per Lyngberg Andersen til Nibe Avis.

Vokslev Friskole tæller i dag 70 elever og et samlet personale på 17, heraf ni lærere og øvrige som pædagoger og teknisk / administrativt personale.

Læs hele artiklen i Nibe Avis' trykte udgave. LÆS HER

Per Lyngberg Andersen, Øster Hornum: Erfaren skoleleder, der indtil en ny leder kan fastansættes, passer jobbet i Vokslev.