De otte lokale cyklister, som fredag gør forsøget med at besejre den franske bjergtinde Alpe d’Huez. Her er de samlet på træningsbanen i Huul Mølle. Fra venstre: Hans Chr. Hansen, Jacob Søndergaard, Kjeld W. Jensen, Torben Jakobsen, Ejler Jakobsen, Morten Sandvej, Peter Volff Nielsen og Alex Kristensen. Nibe Avis opdaterer situationen lørdag, på www.nibeavis.dk

Som markering af 20 året for sin stiftelse har Nibe Alternative Bicykleklub besluttet at sende delegation til Alpe d’Huez i Frankrig, nu da bjerget i år ikke indgår i Tour de France ruten.
Otte ryttere har således trænet siden starten af januar; først med spinning, og senere med masser af cykel-kilometer, på lokale og fremmede landeveje.
– Vi føler os i god form, og vort valg af bjergtinde er ingenlunde tilfældig, da det dels er én af Europas mest kendte distancer på 14 kilometer i støt stigning, og tilmed én af de bjergetaper i de kendte løb, som er omgærdet med mest mystik, siger pressechef Torben Jakobsen.
– Der er dog ikke sat nogen tidsgrænse, for deltagerne har en varierende kadence og kampvægt, som må imødeses at give forskellige tider, slutter pressechefen.
Nibe Alternative Bicykleklub kendes i øvrigt for den årligt tilbagevendende »Sikker-7« dag i Nibe, hvor nye og vordende cyklister – fra syv til syvende klasse – gennemgår kursus med efterfølgende cyklistprøve. Dette arrangement indbragte i 2010 Peter Elmings Initiativpris, tildelt af Dansk Cyklist Forbund.