De to udsendte cyklister fra NAB (Nibe Alternative Bicykleklub) har nået toppen af det legendariske bjerg Tourmalet efter først at have kørt Col de Aspin. Begge bjergtinder er vidt berømte; ikke mindst i forhold til deres ikke sjældent afgørende betydning i det årlige cykelløb Tour de France.

Kjeld W. Jensen og Jørgen Højgaard deltager i dette års cykelløb for »Cykelnerven«, som har til formål – ud over det sportslige element – at indsamle penge til kampen mod og forskning i Sclerose.

I dag fredag var tredie etape ud af fire. Første dag stod på Col du Portillion, kørt fra begge sider. Anden dag må betegnes som kongeetapen idet vi kørte 17. etape af kommende Tour de France løb. 3 ret hårde bjerge - Montee de Peyragudes, Col de Val Louron Azet og Col de Portet. Grundet vejarbejde på de sidste 4 km til toppen af Portet måtte vi ændre ruten og i stedet slutte på Plat d’Adet, fortæller Jørgen Højgaard.

I morgen på sidste dagen køres Col de Borderes, Col du Soulor og endelig Col d’Aubisque. Ialt omkring 8.000 højdemeter for Cykelnerven og det gode formål at samle penge ind til forskning i Sclerose, slutter Jørgen Højgaard.