Nibe Alternative Bicykleklub startede en martsdag i 1992, sådan lidt med en trods-reaktion på de strøm-linede og trikot beklædte racercykelklubber, der vandt frem. Sådan skulle det ikke være i Nibe, mente man dengang.

Ud over ugentlige cykelture i det nordjyske kom der gradvist også andre aktiviteter fra den unge cykelklub. Under Sildemarkeder omkring årtusideskiftet så man gennem flere år baren »Par No.7« og senere »Humørhospitalet STUE7«. Alt sammen med drift til fordel for andre.

Siden og gennem flere år cykelskolen for børn i alderen »7 til syvende«: SIKKER7. Her fik børnene både teoretisk og praktisk cykellærdom - og en oplevelse. Efter et par års pause genopstår Sikker7 i jubilæumsåret i en ny udgave - denne gang med tilnavnet »Family Edition«.

Projekt Sikker7 indbragte i 2011 Dansk Cyklistforbund's: Peter Elmings Initiativpris.

I den forløbne uge fejrede Nibe Alternative Bicykleklub så de forløbne 25 år. Det skete med en indbudt reception, hvor personer, foreninger m.fl., som gennem årene har krydset foreningens vej. Som æresgæster var indbudt borgmester Thomas Kastrup-Larsen, rådmand Tina French Nielsen og Mike Hedlund-White, formand for Aalborgkredsen af Cyklistforbundet. Ved receptionen på Nibes gamle Tinghus blev der passende serveret rådhuspandekager.

 

Tina French Nielsen og Thomas Kastrup-Larsen smagte beæret på de lokale rådhuspandekager.

Blandt gæsterne var Mike Hedlund-White (t.h.), formand for Aalborgkredsen i Cyklistforbundet. Han overbragte forbundets hilsen og opfordrede til at udbrede kendskabet til gode nordjyske cykelruter. Hilsen og materialer modtages her af NAB's presse- og eventchef Torben Jakobsen.