På Halkær Kros’s 25 års jubilæumsdag kunne det fælles kunstudvalg for kunst omkring Halkær Bredning og i Aalborg Fjordland forestå indvielsen af det andet kunstværk af to, som indtil videre danner ringen omkring Halkær Bredning. Af samme årsag er kunstværket samlet kaldet »Ringen«, og værket i Halkær benævnes »Ring 2«.

Arrangørerne havde formået Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen til dels at afsløre det nye kunstværk og dels holde en jubilæumstale for Halkær Kro.

Borgmesteren roste Kurt Tegtmeiers nye værk og sagde, at det netop sætter fokus på æstetik og kunst, og sammen med værket i Sebbersund skabet det både et nyt udtryk og samhørighed omkring Halkær Bredning. Kunsten sætter også fokus på æstetik og kunst, der passer i området – og skulle man ikke lige være enig i udtrykket, så vil det glæde mig, hvis kunsten også sætter en debat i gang, sagde Thomas Kastrup-Larsen.
 –     –     –
Om Halkær Kro og dagens jubilæum sagde Thomas Kastrup-Larsen, at kroen som bekendt er en markant kulturinstitution; ikke blot i Aalborg Kommune, men i Nordjylland som helhed.

Læs hele Nibe Avis' beretning fra indvielsen og 25 års jubilæet i den trykte udgave onsdag.

LÆS OGSÅ: Sebber fik sin fjordland-kunst

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen indviede det nye kunstværk af Kurt Tegtmeier, som fremover står foran Halkær Kro.
Borgmesteren holdt indvielsestalen, som samtidig var en lykønskning til Halkær Kro med 25 års jubilæet.