Hvordan lever en dansk gris? Gror der virkelig hamp på danske marker? Og hvad er et gods egentlig?

Få svarene og stil dine egne spørgsmål når hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug på søndag. Landmænd over hele landet tager imod børn og voksne, der gerne vil se, hvordan et moderne landbrug ser ud.

Hvornår har du sidst trykket en landmand i hånden, klappet en kalv og fået halm i skoene?

På søndag har du mulighed for at komme helt ind i stalden og langt ud på marken, når 64 landmænd åbner stalddørene til Åbent Landbrug. 

Åbent Landbrug er en enestående lejlighed for både børn og voksne til med egne øjne at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 ser ud.

-Hvis kløften mellem land og by bliver for dyb, kan der let opstå myter og misforståelser. Vi tror på, at åbenhed og dialog er vejen til bedre forståelse. Derfor inviterer vi igen i år danskerne indenfor. Åbent Landbrug giver mulighed for at komme tæt på produktionen, dyrene og menneskene bag og på den måde blive klogere på moderne landbrugsproduktion, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Her i området kan du besøge Mysagergård, Mysagervej 15, Sønderholm hvor Kirsten Jepsen og Bjørn Borup, har boet sammen med deres tre børn siden 2012. Bjørn står for det daglige arbejde på gården sammen med 2 ansatte og sin far. Kirsten arbejder som dyrlæge.

De har 160 malkekøer, som tilsammen giver 5.000 liter mælk om dagen. Tankbilen fra Arla henter mælken og kører den til mejeriet i Svenstrup, hvor den bl.a. bliver til mælkepulver og babyfood.

Udover arbejdet med dyrene driver de 160 hektar jord. Det er næsten det samme som 320 fodboldbaner. 

– Vi har en klar strategi om at drive en konventionel fødevarevirksomhed med respekt for natur og miljø.  Vi glæder os til at byde gæsterne velkomne til Åbent Landbrug og håber, at de får en god dag sammen med os. Der vil være mange spændende aktiviteter på gården denne dag – du kan bl.a klappe kalvene, høre om koens foder, prøve spændende aktiviteter ved bl.a. Agri Nords 4H, få smagsprøver v/Arla, lege i halmlegeplads, prøve små hoppekøer, gå på jagt i korncontaineren, tage pedaltraktorkørekort eller prøve majslabyrinten slutter Kirsten og Bjørn.