– Skal vi sætte fodboldbanerne ind om natten, spørger stadioninspektøren?

Flere gange de senere år har Nibe Boldklub været ude for, at klubbens baneanlæg har været hjemsøgt af kørsel med knallert eller andre motorkøretøjer, som i forsæsonen har forårsaget store skader på græstæppet.

Således var den gal igen i perioden fra fredag aften til søndag morgen. Her har kørsel med knallert eller en mindre motorcykel forårsaget store skader på klubbens opvisningsbane, som er meget følsom her, hvor græsset knap nok er begyndt at gro, oplyser stadioninspektør Michael Frendrup.

– Vi ærgrer os naturligvis i Nibe Boldklub over disse skader, som dels er helt unødvendige og dels udsætter de tidspunktet for, hvornår vi kan spille på banen. Skaderne skal naturligvis repareres, men reparationerne bliver først effektive efter adskillige uger med almindelig græsvækst, og det kan betyde, at brugen af klubbens bedste bane skal udsættes på ubestemt tid, siger Michael Frendrup til Nibe Avis.

Vandaliseringen er meldt til Nordjyllands Politi, og har man hørt eller set noget til gerningsmændene, vil Politiet på telefon 114 gerne høre nærmere om det.

De kraftige hjulspor er resultatet af ren vandalisme.

Det er Aalborg Kommune, der har det endelige ansvar for Nibe Boldklubs fodboldbaner, og herfra har man dels lukket for fodboldspil til efter påske, da de fleste baner fortsat er frosset i en eller anden grad, og dels ønsker Aalborg Kommune ikke at sætte spærringer op for færdsel på banerne – helt generelt for fodboldbaner i Aalborg Kommune.

– Det ville nu nok heller ikke hjælpe det store, da der altid kan findes en vej ind til fodboldbanerne, med mindre, vi sætter banerne ind om natten siger stadioninspektøren lettere sarkastisk. Det eneste, vi har brug for er, at man generelt holder øje med evt. uheldige elementers færden og så anmelder det, hvis der sker noget ulovligt eller hærværk som i dette tilfælde, slutter Michael Frendrup.