Efter mere end 15 måneder med ombygning er der nu sat dato på åbningen af Nibe Svømmebad. 

Svømmebadet på toppen af Nibe åbner officielt for publikum mandag den 15. april. Forinden da vil badet i de kommende dage være åbent for skoler og foreninger efter særlige aftaler.
Det oplyser Jørgen Smed, der som leder af idrætscentret Gigantium, formelt er leder af Nibe Svømmebad.

Stor og ekstra stor byggeopgave
Hele renoveringen og ombygningen af Nibe Svømmebad har været en lang proces, der efter en politisk prioritering blev indledt med lukning af svømmebadet fra 1. januar 2018. Gennem perioden har snart sagt alt omkring institutionen været endevendt og renoveret: Den kendte »boble« blev fjernet, alle overflader ude som inde blev »skrællet« for fliser og klinker, alle rørsystemer blev fjernet, og alle disse ting er gennem byggeprocessen blevet fornyet med nye overflader og rørsystemer.

Læs: NIBE SVØMMEBAD TØRLAGT

– Faktisk er det en teknisk meget kompleks opgave at ombygge et svømmebad, og mange systemer skal spille sammen, siger Jørgen Smed. Og da vi gennem processen erfarede, at selve »betonkassen«, som svømmebadet består af, nogle steder skulle have en ekstra omgang, blev det nødvendigt med ekstra byggetid og også noget ekstra økonomi. Nu er vi så langt, at vi efter de seneste ugers indkøring og nogle udfordringer omkring vandkvaliteten, har styr på det hele, og så er det publikums tur til at komme til, understreger Jørgen Smed.

Der er panorama udsigt over Nibe fra selve svømmehallen.

Klubber og skoler er første brugere
Allerede i dag lørdag tager Nibe Roklub badet i brug til aflægning af svømmeprøver og kajak-træning for nye roere, og Nibe Svømmeklub indleder sæsonen mandag. I løbet af næste uge kommer ligeledes en del skolelever til at benytte badet. Efter næste weekend skulle vi gerne kunne åbner med fuldt program, fortæller Morten Thøgersen, daglig driftsansvarlig i Nibe Svømmebad.

– Det har været en noget hård tid, ikke blot for håndværkerne og rådgiverne omkring byggeriet, men også for os som dagligt personale. Vi ønsker os nu en helt normal dagligdag, hvor vi kan koncentrere os om at betjene publikum med et top moderne svømmebad. Alle vore livreddere møder med friske livredderprøver, og vore omgivelser med bassinet og et helt nyt børnebassin er sammen med fuldt ud renoverede og venlige omklædningsforhold klar til at tage imod publikum, siger Morten Thøgersen til Nibe Avis.

Morten Thøgersen: Vi glæder os nu til at servicere publikum.

Indvielse lige om hjørnet
Da Nibe Avis fredag talte med Jørgen Smed, kunne han oplyse, at der forberedes en festlig indvielse allerede kommende fredag. Her er alle brikker endnu ikke helt på plads, men planen er, at publikum inviteres indenfor, og rådmand for Kultur og Fritid Mads Duedahl vil holde en åbningstale. Samtidig arbejder vi på at tilknytte nogle aktiviteter i bassinet, så der også kan blive lidt festligt »vandpjaskeri«, slutter Jørgen Smed.