Efter den godt 15 måneder lange renovering af Nibe Svømmebad, har Aalborg Kommune i dag fredag kaldt til indvielse af det renoverede svømmebad.

Så at sige alt er nyt i det i øvrigt 50 år gamle bad; dvs. selve betonfundamentet med bassinet på førstesal er genbrugt, men renoveret i sin grundform.

Alle facader, den tidligere »boble«, alle overflader med fliser og klinker, saunaer og den indvendige overflade i bassinet er blevet fornyet, så badet i dag står fuldt moderne - som var alt nyt, hvad det i realiteten jo også er, siger Jørgen Smed, leder af Gigantium, Aalborg, hvorunder Nibe Svømmebad formelt hører.

Jørgen Smed kan i dag ikke oplyse, hvor meget renoveringen af svømmebadet har kostet, idet der i forhold til den oprindeligt budgetterede ombygning til 13 mio. kroner, er lagt en del mere til. Disse penge er imidlertid fundet i form af energirenoveringer af det oprindelige svømmebad, og på den helt lange bane koster dette ikke kommunen nævneværdigt på budgetterne, idet man ellers ville have skullet betale væsentligt mere for energiforbruget, end tilfældet nu vil være fremover, siger han til Nibe Avis.

Selve indvielsen i dag fredag omfatter en tale af Mads Duedahl, rådmand for Sundhed og Kultur – samt prøver på »vandkunst« fra medlemmer af Nibe Svømmeklub og Nibe Roklub. Indvielsen er fastsat til i dag fredag kl. 15.00.

Morten Thøgersen, daglig driftsansvarlig for Nibe Svømmebad, viser her detaljer fra svømmebadets nye saunaer.