Sigfreds Fodvarmere følger efter dagens bisættelse Thorvald Odgaard de sidste meter ud fra Nibe Kirkes område.

Der hviler en helt særlig ånd over kollektivet »Sigfreds Fodvarmere« – det nordjyske orkester, som gennem mere end en menneskealder har sørget for muntre og musikalske indslag ved lejligheder af enhver art. Og Thorvald Odgaard var et skattet medlem.

Som tidligere beskrevet, har mange musikere gennem årene været med i orkesteret, og der er det særlige derved, at »man kan komme ind, men man kan ikke komme ud«. Derved har orkesteret, som det er tilfældet ved Thorvald Odgaards bisættelse i dag, medvirket ved adskillige bisættelser, men har såmænd også spillet ved bl.a. en skilsmisse, i forbindelse med, at den ene ægtefælle forlod hjemmet.

Som orkesterets formand Jens Larsen i forgangne uge beskrev, så spiller flere og flere af orkesterets medlemmer i »Valhalla Jazzband«, og dette bliver nu også Thorvalds opgave. Fra tid til anden har Thorvald selv »joket« med dette, men nu bliver det så til virkelighed.

Sigfreds Fodvarmere vil i forlængelse af bisættelsen i Nibe Kirke i dag lørdag følge rustvognen de sidste meter ud fra kirkens område, mens de spiller melodierne »Just a Closer Walk With Thee« samt »Just a Little While To Stay Here«. Det er der skabt en tradition for, oplyser Jan Sandberg, der på dagen selv vil spille den lilletromme, som Thorvald Odgaard har spillet i orkesteret gennem en menneskealder.

En helt særlig bisættelse
Bisættelsen af Thorvald Odgaard foregår i dag lørdag fra kl. 13.00 i Nibe Kirke, og det bliver af flere årsager en anden og noget anderledes bisættelse. På grund af corona-krisen er antal af pladser i kirken begrænset til familien og en række inviterede personer.

Uden for kirken vil der med bistand fra Dreamland Studio være opstillet lydanlæg, så publikum ad den vej kan følge bisættelsen. Under bisættelsen spiller Kaj Broberg, der var musikalsk ven med Thorvald Odgaard i bl.a. Gabadela Jazzband, og uden for kirken spiller således udvalgte musikere fra Sigfreds Fodvarmere når kisten bæres ud.

Farvel-rute gennem Nibe
Rustvognen følger efter familiens ønske en bestemt rute gennem Nibe, forbi steder, der har betydet meget for Thorvald. Herfra kan alle sende de sidste tanker til en markant skikkelse i Nibe – gennem mere end et halvt århundrede.

Ruten er fra Nibe Kirke (th.): Mellemgade – Lille Algade – Store Algade – Mellemgade mod Torvet – og derfra ad Nørregade.

På sin vej fra Nibe Kirke passeres bl.a. Thorvald Odgaards egen lille skulptur »Jubleren« – og ad ruten andre værker fra hans hånd.