Nibe Festival omsatte i 2018 for 33 mio. kr., og hylder foreningerne og frivilligheden med uddeling af overskuddet

2018 blev et rigtig godt år for Nibe Festival. Udover fremragende vejr kunne festivalledelsen også glæde sig over endnu en rekord - med ikke mindre end 33 mio. kr. i omsætning.

Festivalens ledelse betegner årets økonomiske resultat som “meget tilfredsstillende”. Og succesen deler festivalen med de mange foreninger, der hvert år yder en monumental indsats i afviklingen af Nibe Festival. Overskuddet i 2018 bliver knap 1 mio. kr. som uddeles til selv samme foreninger.

- I ledelsen har vi hele tiden stor fokus på at udvikle festivalen og også støtte økonomisk op om denne udvikling - det er en nødvendighed hele tiden at præsentere nye ting i skoven. Nye barer, spisesteder, hyggekroge, flere og bedre toiletfaciliteter og så videre, forklarer festivalens bestyrelsesformand, Thomas Larsen, og fortsætter:

- Vi har dog altid for øje at denne udvikling skal give afkast, ikke kun i form af endnu bedre oplevelser for vores gæster og de tæt på 4500 fantastiske frivillige, men også økonomisk til de mange foreninger, der årligt nyder godt af et bidrag fra overskuddet på Nibe Festival.

Udlodningen fungerer som en tak til foreningerne, ikke kun for deres indsats på festivalen, men for det store arbejde, de gør, for de mange unge og ældre i løbet af året, forklarer formanden.

Festivalleder Peter Møller Madsen kan også se tilbage og gøre status på et år, der i den grad giver grund til at have armene over hovedet:
- Nibe 2018 blev så absolut en af de flotte årgange. Drøngodt vejr, afviklingen sad i skabet, masser af oplevelser og vi sendte dermed gæsterne glade og tilfredse hjem. Sådan et år skaber vi bare endnu mere positiv afhængighed af kultur - og vores festival. Endnu mere behov for at forkæle sig selv med oplevelser midt i en skov i Nibe. Det kan vi selvfølgelig også godt se på vores billetsalg, som pt. er inde i en positiv udvikling, siger han.

Han peger på vigtigheden af en målrettet økonomisk strategi, når man skal afvikle så stort et arrangement som Nibe Festival:
- Vi skal samtidig altid holde fokus på, at vi giver vores gæster, hvad de forventer - og mere til. Når gæsterne første gang ankommer til Nibe Festival, så skal de bliver positivt overraskede over, hvad der venter dem. Den positive udvikling økonomisk kan og skal sikre, at vi kan holde fokus på det, slutter Peter Møller Madsen.