Sangeren Michael Falch fik æren af at koncert-indvie den tidligere støberihal hos Nibe Festival.

Nibes tidligere industrihus fik en velfortjent premiere som byens nye koncert arena, da sangeren Michael Falch spillede sin kun anden koncert på sin på forhånd næsten udsolgte turné.

Men det var festivalleder Peter Møller Madsen, der var først på podiet, og efter velkomst til de knap 300 koncertgæster, gav han en kort forklaring med baggrund i, hvad Støberiet står for:

– Mange af os lokale kender støberiet for dét, det oprindeligt var, nemlig et jernstøberi. Siden har der været andre industrier i bygningerne – men allerede da vi i festivalledelsen og med vore bestyrelser så stedet an, sagde vi til hinanden: »Dette rum kan blive festivalens hjerte«.

Festivalens hjerte – det er i betydningen af, at her kan vi samles til udvikling af Nibe Festival, her kan vi holde stor-møder og have mange gæster, vi kan brainstorme og udvikle – og vi kan holde koncerter. Sidstnævnte vil vi ikke gøre så tit, men i høj grad når det giver mening, understregede Møller. Og i dag giver det mening, når én af vore aller kæreste danske sangskrivere og musikere gæster vort hjerterum.

Festivalleder Peter Møller Madsen: – Vi vil med tiden kunne opleve flere koncerter i Støberiet – men kun når det giver mening, som han udtrykte det i sit oplæg til koncerten. Koncerten med Michael Falch giver i høj grad mening, understregede han.

Så tog Michael Falch over, og han blev klappet ind, idet han gennem det meste af festivalens levetid har været en kær gæst – i de tidlige år på Dyrskuepladsen, og senere i Skalskoven, hvor han så sent som i sommer spillede.

Nu gjaldt det så en akustisk koncert, og det skortede hverken på god musik, muntre, grænsende til humoristiske kommentarer – og med stor ros til Nibe Festivals nye koncertsted, Støberiet.
Efter et par numre måtte Michael Falch dog minde publikum om, at den aldeles gode akustik gør, at folk på scenen kun svagt kan høre publikums applaus. En kommentar, der medførte stor moro blandt publikum – og SÅ fik han et ekstra og ekstra højt bifald. Og så var koncerten ellers i gang.

Michael Falch har et meget stort bagkatalog af gode sange. Og han er næsten i direkte dialog med sangene, som »får god plads på hylden«, når de ikke er i brug. Og han har så valgt nogle sange til sin netop igangsatte tour, der de kommende par måneder bringer ham landet rundt.

Og så kom numrene ellers som perler på en snor – meget kendte og måske lidt mindre kendte, men blandt sangene nikkede de fleste genkendende til »Cowboy i det blå«, »Mød mig i mørket«, »I min barndoms land«, »I et land uden høje bjerge«, »Trækfugle« – og mange flere.

Michael Falch roste gang på gang Nibe Festivals nye koncertrum – Støberiet – men meget sarkastisk nævnte han også »romantikken«. Hvor er romantikken, når man møder ind på »Industrivej 5«, spurgte han... – Nå, men romantikken må vi jo så selv tilføje, mente han. Og så synes han i øvrigt, at der manglede ét bestemt portræt på væggen, hvor dygtigere graffiti malere i sommer malede portrætter af Kim Larsen, Bryan Adams, Katy Perry og Volbeats forsanger Michael Poulsen. – Ja, hvem andre end Michael Falch, mon Falch'en selv tænkte på...?

Koncerten sluttede med ikke færre end tre ekstra numre, og medvirkende under skiftende dele af koncerten var Michael Falchs gamle ven og med-musikant Lars Skærbæk på elguitar og den norske jente Live Johansson på cello. De to med-musikere lagde et aldeles solidt og velklingende lydtæppe bag Michael Falchs populære og velkendte musik. 

Undervejs hyggede koncert publikummet sig i Støberiet, og midt i vinterens mørke var der god anledning til at drøfte minder – og måske mest af alt: Til at se frem mod en ny Nibe Festival – den kommende udgave er den 35. i rækken!

Michael Falch leverede sine engagerede sange i den farverige kulisse.

Herunder har vi samlet nogle billedmæssige udtryk fra den første koncert i Støberiet.

wIMG5757
wIMG5756
wIMG5752
wIMG5746
wIMG5743
wMG94171
wMG93961
wMG95101