Gnags, Christopher, Clara, Benal, Fool og Rasmus Bjerg – JOHN på årets festival plakat.

6 stærke navne – et mix af ungt, modent, legendarisk, folkeligt og fremadrettethed – er vel den bedste måde at beskrive denne uges slip af navne. Og nyt i Nibe, gentagelse eller gennemrutineret i den smukke Skalskov er vist også ganske rammende.

– Det er vigtigt, at vi tør dvæle ved fortiden, men også kigger ind i fremtiden, når vi sammensætter programmet til Nibe Festival. Det er ånden og fornuften, der sætter denne retning, og den holder vi fast i”, understreger festivalleder Peter Møller Madsen og fortsætter: ”Vores publikum er bredt, og vi skal derfor også sprede en kunstnerisk pallette ud over vores mange tusinde festivalgæster”. Disse 6 navne er helt sikkert et godt eksempel på det.

Gnags
De vilde kaniner er tilbage. Peter A.G. og resten af ”slænget” svinger atter taktstokken på Nibe. Det evigt fornyende og udfordrende orkester virker trods en fremskreden alder stadig dybt aktuelle den dag i dag. Det er kun de færreste, som har sat så solidt et aftryk på den danske festivalscene, som Gnags har, og med 22 fantastiske albums, et brusende hav af koncerter og en evig pulserende energi vil Gnags uden tvivl sætte ”swingninger” i trætoppene og forplante fest- og feel-good-stemning på en proppet og dansende Hesteplads midt i den smukke Skalskov.

Christopher
Uden yderligere introduktion, byder vi velkommen til Christopher. Siden 2011 har han simpelthen ejet den danske popscene, hvor han med hits som ”Told You So”, ”Tulips”, ”I Won’t Let You Down” og ”CPH Girls” har smeltet hjerter landet over for totalt udsolgte sale og fanatiske menneskemængder. Der hersker ingen tvivl om, at Christopher – trods sine kun 26 år – er en af dansk pops helt store stemmer. Tallene taler for sig selv: 17 priser siden 2012, herunder ”Årets Mandlige Kunstner”, ”Årets Popudgivelse” og mange flere. Christopher spiller til sommer en meget eksklusiv tour og giver den eneste nordjyske sommerkoncert på Nibe Festival.

Clara
Allerede som 15 år gammel fik Clara en kontrakt med mastodontiske Sony Music. Et tegn på, at retningen var sat og potentialet var til stede, og det har Clara også vist er tilfældet.  Den nu 18-årige Clara har nemlig efterfølgende smidt radiovenlige og anmelderroste numre som ”What They Say”, ”Liar”, ”Foolish”, ”Suffocating” og ”Slippin”. Den unge singer-songwriter med den internationale lyd er uden tvivl et af de navne, som spirer lige nu, og som til sommer skal skabe musikalsk frodighed i Skalskoven.

Benal
Benjamin og Albert alias Benal må siges at være blandt de helt store stjernestormere, når vi taler dansk urban-musik. Den elektroniske hiphop, med Benjamin Hav i front, har taget alle landets live-scener med storm og efterladt sydende publikumsmængder i ekstase gang efter gang. Benal er lyden af ungdommen, masser af coolness, af nutiden. Benal er klar til Blå Scene, hvor der akkurat, ligesom i sommers, forventes en tætpakket forestilling. Helt sikkert det ideelle rum til den fantastiske duo.

Rasmus Bjerg – JOHN
Under Nibe 2018 satte Rasmus Bjerg det ultimative punktum på Blå Scene lørdag nat, da han sammen med bandet skruede endnu mere op for temperaturen i det propfyldte telt. Hits som ”To Mennesker På En Strand”, ”Nina, Kære Nina”, ”Erik Oluf Andersen” og ”Så Længe Jeg Lever” satte ”Fut I Fejemøget” og skabte den største fest, som teltet – måske - nogensinde har huset. Tænker Mogensen ”deroppe” veltilfreds trak ud i de røde seler, slap dem med smæld, og udbrød ”Se, det der var sgu da en fed fest”. Vi gentager selvfølgelig festen med Bjerg & Co., når showet ”JOHN” åbner sidste-dagen på Stor Scene lørdag d. 6. juli.

Fool
I et svævende univers med fængende melodier har Fool allerede sat sig fast i danskernes hukommelse. Dette viste de også sidste år på Nibe. Den unge duo arbejder indenfor den soulede og melodiøse popmusik, som samtidig lægger op til dansable momenter. Kort sagt; de laver en gigantisk fest. Hits som ”Strapped”, ”Worry”, ”Outkast” og ”Living Large” er ganske gode eksempler på det festfremkaldende og viser også at Fool tilhører fronten af generationsskiftet på den danske popscene.

Følgende navne er nu klar til Nibe 2019:
Nephew, Nik & Jay, The Minds Of 99, Suspekt, Folkeklubben, Ude Af Kontrol, Queen Machine, SAVEUS, Fool, Christopher, Gnags, Clara, Benal og Rasmus Bjerg - JOHN.

Fremragende billetsalgsudvikling:
Sol og sommer under Nibe 2018, og – efter reaktionerne og udmeldingerne – et godt musikalsk udlæg har sat sit præg på billetsalget. Med andre ord er der gang i den på ”billetkontoret”. Og mon ikke den udvikling fortsætter, når vi i løbet af de næste to måneder offentliggør resten af programmet til den 35. Nibe Festival, som afvikles i dagene 2. – 6. juli 2019?