Brit Olesen, Haugårdsvej 46, Næsborg, 9670 Løgstør, skriver dette læserbrev til Nibe Avis:

40 ekstra 150 meter høje møller, en transformatorstation nær Aggersundbroen størrelse 4 Ha og flere ekstra transformatorstationer opsat i Nørrekær Enge mellem møllerne.

Vil kommunen via Energinet.dk gøre Vattenfall ansvarlige for tilbagebetalingen af de 170 millioner skattekroner forskønnelsesprojektet ved Nørrekær Enge kostede?

Beløbet for at ansøge om ejendomsværditab er på 4000 kroner, når man har hus, der ligger over 900 meter fra de 53 vindmøller. Det virker underligt, at hver husstand skal deponere et så stort beløb.

Peter Serup fra Aalborg Kommune siger, at det slet ikke er sikkert, at møllerne kommer. Der skal først være en afgørelse fra EU om de manglende SMV-vurderinger, inden kommunerne tager stilling til møller elller ej.

Hvorfor er der så en frist for ansøgning om værditab og indbetaling af 4000 kroner allerede den 10. august 2017?

Omkostningen på de 4000 kroner burde betales af Jammerbugt, Vesthimmerlands og Aalborg Kommune.

Boliger på 2-3 kilometers afstand med direkte udsigt til Nørrekær Enge vil lide et 100 % værditab på deres bolig, og så skal man oveni straffes med et ekspeditionsgebyr på 4000 kroner for at få sin ansøgning prøvet af energinet.dk.

Det er mange huse til salg nu i området nær Nørrekær Enge, og det er forståeligt nu. Der er sikkert mange borgere, der ikke har råd til at betale 4000 kroner for ansøgning om værditab på boligen. Der er sikkert også mange borgere, der har brug for vejledning til at ansøge om værditab. Kommunerne bør hjælpe borgerne og annoncere offentligt om, hvordan man søger om værditab og betale gebyret herfor.

De erstatninger, der bliver givet af energinet.dk, dækker ikke værditabene på boligerne, der bliver umulige at sælge, når der ligger 53 møller, transformatorstationer og røde blinklys ved siden af.

Tidligere afgørelser for området, viser, at der ikke er plads til flere møller her. Anbefalingen er også, at området ikke er egnet til flere store møller, der må ud på havet at stå.

Brit Olesen

Redaktionen:
Debat om evt. kommende vindmøller i Nørrekær Enge bringes som udgangspunkt alene på www.nibeavis.dk - som artikel »øverst« på siden eller under rubrikken »TEMA«.
Lejlighedsvis kan det forekomme, at debat / artikler om emnet også bringes i Nibe Avis' trykte udgave.