Folkeoplysningsudvalget i Aalborg Kommune bevilgede på sit møde onsdag, at Nibe Boldklub tildeles 2 mio. kr. til hjælp med etablering af en kunstig græsbane, som kan bruges året rundt.

Så det var en helt igennem tilfreds og glad NB-formand Knud Tobiasen, der modtog beskeden – og glæden varede ved, da Nibe Avis kort efter talte med ham:

– Det er fantastisk, at vi nu er lykkedes med at nå to tredjedelaf vejen til etablering af den længe ventede og stærkt ønskede kunstgræsbane. En sådan bane giver klubbens fodboldspillere mulighed for at træne året rundt under ordnede og gode forhold, idet vi hidtil har været henvist til udelukkende at spille på græs, og det er en næsten umulighed i vinterhalvåret, da græsbanerne dels bliver ødelagt ved at spille på dem i vinterhalvåret – og kan banerne endelig bruges, er ide i en stand, hvor det kan være farligt for helbredet at spille på en »knoldet« bane.

Nibe Boldklub har gennem en årrække haft en sandbane med kombineret græs og sand, og denne bane har hidtil kunnet udgøre træningsbane i en forlænget forårs- og efterårssæson. Men med en kunsgræsbane kan vi i princippet træne fodbold udendørs året rundt, siger Knud Tobiasen.

Og det er på netop samme område som sandbanen i dag ligger, at den nye kunstgræsbane skal ligge, forklarer Knud Tobiasen: – Her er der i forvejen anlagt gode bundforhold til en fodboldbane, og der er etableret belysning. Så disse omkostninger skal ikke afholdes igen, siger NB-formanden

 Bevillingens præmisser er, at Aalborg Kommune afsætter de 2 mio. kr. til banen i Nibe i 2019. I 2018 bevilges Aalborg KFUM på samme måde 2 mio. kr., og i 2019 – samme år som Nibe – bevilges Vodskov også 2 mio. kr., og i 2020 bevilges B52 samme beløb, nemlig 2 mio. kr.

– Typisk koster en kunstgræsbane med tilbehør ca. 3 mio. kr., så vi skal nu på knap 2 år rejse yderligere ca. én mio. kr., siger Knud Tobiasen, og forarbejdet hertil er allerede i gang, slutter han.

Den nuværende sand- og grusbane på Nibe Boldklubs område bliver lagt om til en kunstgræsbane - med forventet ibrugtagning i 2019 – året, hvor Nibe Boldklub runder 100 år.