HÅNDBOLD: 3. division, herrer

Nibe HK - Løgstør HK: 30-29 (15-17)

Målscorere for Nibe: Frederik Skak 8 mål, Mads Espensen 6 mål, Mathias Johansen og Andreas Bang hver 4 mål, Anders Møller Droob og Andreas Brunsgaard hver 3 mål, Christian Hedegaard ogMads Krogh hver 1 mål.

Efter sidste uges mentale lussing i sidste kamp mod Randers KFUM, hvor Nibe spillede langt under niveau, skulle holdet i weekenden op i mod puljens tophold Løgstør HK. – Et godt hold som vi i sidste møde tabte stort til, så vi var forberedt på en meget svær kamp. Vi synes dog, at vi op til kampen havde forberedt os rigtigt godt på deres spillere, vi havde trænet godt i hele ugen, så det var også en kamp vi glædede os til udtaler træner Jan Frank før kampen.

I starten af første halvleg så det ud til. at Løgstør igen ville få overtaget. Nibe HK spillede sig frem til fine chancer, men en velspillende Løgstør målmand lukkede effektivt ned for Nibe spillerne –modsat havde Løgstør anført af Theis Hollænder i kampens start gode betingelser for at sætte Løgstørs spil op, så efter 10 minutter var Løgstør foran med 7-2. Nibe HK ændrede på deres forsvar, så de gik frem i mandsopdækning på netop Theis Hollænder og senere i halvlegen op i en dobbelt mandsopdækning, så Løgstør blev tvunget til at spille mere individuelt, fremfor deres sikre kombinationsspil. Det hjalp, og Nibe  kunne gennem resten af første halvleg hente ind på Løgstørs føring, så pause stillingen var 15-17 i Løgstørs favør

– Vi var forberedt på at vi skulle lukke ned for Theis Hollænders gode skud og assist-spil, så vi havde som en del af gameplanen aftalt, at vi ville gå frem i en mandsopdækning af ham, hvis vi ikke på mere traditionel vis kunne lukke ham ned. Vi havde også set, at Løgstør uden Hollænder gjorde det godt i mand-mand spillet, når de spillede 5 mod 5, så derfor havde vi talt om at snævre det felt ind til et 4 mod 4 spil, for at se, hvordan Løgstør ville løse den opgave.  Så det valgte vi at gøre efter de første 10 minutter, og det må vi sige var med til få os ind i kampen igen, udtaler holdleder Morten Dahl.

Anden halvlegs start stod der Nibe HK på, og med fight, godt forsvar og hurtigt spil kunne Nibe HK vinde de første 10 minutter med 5-1 og dermed bringe sig foran med 20 – 18, inden Løgstør igen begyndt at bide fra sig. Indtil kampens 20. minut var Nibe foran med 1 eller 2 mål, men Løgstør fik kæmpet sig tilbage og kunne udligne til 25-25. Det lykkedes dog Nibe HK at få rystet udligningen af sig og igen komme foran med 2 mål, inden Løgstør i sidste minut kunne reducere til kampens resultat 30-29 til Nibe HK.

– Det var en kamp lige efter mit hjerte, vi fightede, vi spillede disiplineret og vi støttede hinanden på godt og ondt, udtaler Jan Frank efter kampen, vi skulle revancere os efter Randers kampen og så mod puljens tophold, det var en enestående chance for at vise at vi er bedre end det vi viste i Randers, og det gjorde drengene på flotteste vis. Så jeg er meget glad, tilfreds og stolt af spillernes indstilling slutter træner Jan Frank.

 Næste kamp spilles på udebane mod Aalestrup, inden der kommer 2 spændende hjemmekampe på Svenstrup og Aalborg KFUM.