Nibe Rotary Klub har taget initiativ til et af de allerførste møder op til efterårets kommunalvalg, hvor der skal vælges nyt byråd og dermed også vælges en ny – eller genvælges – en borgmester.

I den anledning har Nibe Rotary Klub i næste uge sat de to borgmesterkandidater for hhv. Venstre, Tina French Nielsen og for Socialdemokratiet, Thomas Kastrup-Larsen, stævne, for dels at høre kandidaternes syn på en række lokale emner – og dels at give mulighed for at lade publikum udfordre borgmesterkandidaterne for at høre deres meninger om lokale forhold eller forhold i kommunen generelt.

– Vi har forsøgt at finde en kombination af en hyggelig aften, der indledes med spisning i Nibe Idræts- og KulturCenter – og så en mere seriøs og måske alvorlig side med emner, der optager den lokale befolkning, siger Peder Bach fra Nibe Rotary Klub. På den måde håber vi at kunne appellere til alle, der er optaget af udviklingen i det lokale samfund; og der er vist nok at tage fat på, hvis man skal tro den almindelige daglige debat borgerne imellem, siger han.

Til at styre debatten under mødet har Nibe Rotary Klub engageret tidligere forstander på Nordjyllands Landbrugsskole, Niels Quist-Jensen.

Valget til byrådet i såvel Aalborg Kommune som i andre kommuner samt til regionsrådet finder sted 21. november i år.