For Jonas Lynge, 21-årig racerkører  fra Nibe, har 2017 været en stor succeshistorie. Efter et 2016 med udvalgte deltagelser i den danske motorsportsklasse Citroën DS3 Cup, har han i år taget beslutningen om at køre en hel sæson. Det sikrede nordjyden det nordiske mesterskab i klassen ved sæsonens største løb, nemlig Grand Prix Danmark på Jyllandsringen.

Vildt finaledrama
For Jonas Lynge begyndte karrieren i en anden klasse for biler, der er ombyggede gadebiler. I 2016 skiftede han til Citroën DS3 Cup: - Vi kørte i Yokohama 1600 Challenge førhen, men jeg har altid ment, at den her klasse gav nogle virkelig spændende løb, fordi alle kører i helt ens biler. Det betyder, at man som kører er den afgørende faktor. Oftest er det hundrededele af et sekund, vi kæmper om på banerne, forklarer han.

Lige så tæt var finalen om det nordiske mesterskab. Med blot få points forskel efter de to første løb i henholdsvis Norge og Sverige, var opgaven klar. Mesteren ville blive dén der først krydsede målstregen. Jonas Lynge tog sejren, og alt var afgjort.

Læs hele artiklen i denne uges trykte udgave af Nibe Avis fra på onsdag.