Ved sidste års Stafet for Livet i Nibe deltog Hanne Larsen som fighter. I dag står hun gerne frem og fortæller historien om sin sygdom, hvis det kan hjælpe andre. Og netop åbenhed og dialog er vigtig for både den sygdomsramte og pårørende, mener Hanne.

- For mig handler det om at fortælle at ikke alle dør af den frygtelige sygdom kræft. Jeg tog et valg om, at jeg ikke ville lade sygdommen styre mit liv, ikke gå i frygten hele tiden, men leve i nuet. Jeg syntes Stafet for Livet er med til at åbne op for dialogen om kræft samtidig med, at man møder ligesindede, og støtter samtidig den organisation som er med til at bekæmpe denne frygtelig sygdom, fortæller Hanne.

For 2 år siden fik Hanne Larsen efter mammografi (som man tilbydes som 50 årig), den besked som alle frygter. Der var fundet en knude i hendes bryst. Derefter gik det stærkt, og straks blev knuden fjernet, og Hanne kom i efterbehandling med kemoterapi. 

- I den periode oplevede jeg, at det var svært at tale om sygdommen. For mig handlede det om, at jeg forsøgte at beskytte min familie ved ikke at tale for meget om sygdommen. Det kan være svært at tale med andre, når man selv er syg og ens tanker er hos sine nærmeste, fortæller Hanne.

I dag er hun rask, og trives i sit liv på bagkant af kræftforløbet. Alligevel tænker Hanne tilbage på sin sygdomsperiode som en hård tid med flere op- og nedture undervejs, og hun forstår godt, hvorfor Stafet for Livet blev så markant en succes sidste år. 

- Vi var flere, som var målløse over det store antal deltagere, der sidste år var med til Stafet for Livet i Nibe. Det vidner ikke kun om en gejst for at støtte op om et godt lokalt arrangement, men også om at rigtig mange har kræftsygdommen tæt inde på livet eller bare gerne vil bidrage.

- Jeg har en oplevelse af, at alle gerne vil hjælpe til bekæmpelsen af kræft, og Stafet for Livet giver jo netop mulighed for at gøre noget konkret og hjælpe i det omfang, man har lyst – uanset om man har kræft tæt inde på livet eller ej, afslutter Hanne.