Fredag aften kl. 23.00 spiller festival-veteranerne på Nibe for 34. gang i træk!

Gennem nogen tid har Nibe-bandet The Bats fremstået i en ny og lettere revideret besætning, efter Mogens Christensen har afløst Kurt Riber Stevn på keyboards.

I den anledning har Nibe Avis talt med Mogens Christensen, der startede sin musikalske løbebane i hjembyen Brønderslev, og efter nogle år i forskellige musikalske sammenhænge flyttede til Århus, hvor han efter 30 år i 2015 atter flyttede tilbage til Nordjylland. Mogens fortæller:

– Jeg er jo som mange andre barn af en lokal musikskole, hvor vi i sin tid kopierede Gasolin’ i bandet »Oktan 97«. Siden slog jeg mine musikalske folder i bandet Ragnarock, som bl.a. holdt til på Vrå Højskole og som højdepunkt havde et spillejob som opvarmning til datidens »Parkering Forbudt«.

Efter en periode med bandet Booze Band blev det til en kort karriere som professionel musiker, hvor jeg med udgangspunkt i Århus spillede i duoen Spring Duo. Jeg måtte imidlertid sande, at der skulle mere til for at kunne leve af det. Så jeg tog en uddannelse som pædagog, og har siden gennem mange år haft stort udbytte af at kombinere musikken med mit pædagogiske arbejde. Siden tog jeg en uddannelse som musiklærer og virkede så også som sådan en periode.

Efter mine musikalske år i duo, savnede jeg samtidig med min returnering til Nordjylland at spille med flere musikere og lægge rytmeboksen lidt bag mig. Også min passion for en mere rockende musikstil søgte jeg at kunne tilgodese, og det var derfor med stor glæde, jeg modtog opfordringen fra Jan Sandberg om at forsøge et samarbejde med The Bats.

Vi har nu spillet og øvet nogle måneder, og jeg er fyldt med forventninger til nu for første gang at spille på Nibe Festival. Jeg har tidligere oplevet Nibe Festival som gæst, men det bliver nu en helt anderledes oplevelse, og jeg glæder mig til både at spille og at opleve bandets publikum i festlig stemning, siger Mogens Christensen til Nibe Avis.

Læs hele artiklen om The Bats i denne uges trykte udgave af Nibe Avis. LÆS HER

The Bats – her ved sidste års koncert på Nibe Festival – fra venstre: Jan Sandberg, John »Sille« Sørensen, Morten Nørgaard og Rasmus Søe. Foto: Karsten Frisk, Nibe Festivals Foto Team.