Den forløbne weekend blev en heftig sæsonstart for hundeførerne på DcH Nibe’s rallyhold.

Med konkurrencer to dage i træk hos hhv. DcH Lindholm og DcH Dronninglund lurede en hård weekend forude.

Hård weekend start i Lindholm
Ved lørdagens landsdækkende konkurrencen hos DcH Lindholm, måtte Ditte Floor Stevn melde fra pga. en syg hund, men det skulle ikke blive holdets eneste udfordring. Holdets resterende 3 ekvipager Anne-Mette Mørk og Berta, Anne-Mette Mørk og Nynne, samt Lene Hørup og Nala måtte kæmpe ekstraordinært for overhovedet at gennemføre banen i deres klasse (Øvet). Hundene stak næserne i jorden, og nægtede at adlyde deres hundeførere. Forklaringen hertil skyldes formodentlig, at der havde været ”overnattende gæster” på konkurrenceområderne i nattens løb. Under turen til de opstillede baner, løb en anden hundefører nemlig på Mikkel ræv i området. Ved dagens præmieoverrækkelse kunne den arrangerende klub da også arkivere en enkelt eller to pokaler til senere brug. Der var simpelthen ikke nok ekvipager, som gennemførte deres baner, til at alle de indkøbte pokaler kunne overrækkes.

De 3 ekvipager fra DcH Nibe indkasserede da også en IB (ikke bestået) i deres ordinære klasse. I Åben klasse, hvor alle klasser (Begynder, Øvet, Ekspert og Champion) kæmper imod hinanden, lykkedes det dog holdet at gennemføre banen. Anne-Mette Mørk og Nynne endte på en 7. plads med 3 point ud af 100 mulige. Samme hundefører fik med Berta en 4. plads med 63 point, imens Lene Hørup med Nala lige nåede op på skamlens nederste trin (3. pladsen) med 67 point. For det hårde arbejde på banerne, indkasserede Anne-Mette Mørk velfortjent titlen som »Dagens Fighter«.

En udfordrende dag, hvor ikke mindre end 14 ud af de 23 tilmeldte ekvipager kunne drage hjem med mindst en »IB« i resultatbogen!

vinderne af Åben klasse fra venstre Lene Hørup, DcH Nibe (3. plads), Anette Ranzau, DcH Dronninglund (1. plads) og Gitte Dam Johansen, DcH Dronninglund (2. plads).

Bedre held i Dronninglund
Det var to håbefulde hundeførere fra DcH Nibe, som søndag drog til weekendens 2. landsdækkende konkurrence hos DcH Dronninglund. Med gårsdagens oplevelser i frisk erindring, kunne det forhåbentlig kun blive bedre.

Anne-Mette Mørk og Nynne skulle starte i øvet klasse, og gennemførte banen til hundeførerens tilfredshed. Næsten ligeså godt gik det, da Anne-Mette og Berta kom på banen. Lene Hørup og Nala gennemførte også øvet klasse til fuld tilfredshed, så nu spirede håbet hos de to hundeførere.

I Åben klasse gav øvelsen ”fristende 8-tal” (en øvelse, hvor ekvipagen skal passere to madskåle med lækkerier) Anne-Mette Mørk lidt udfordringer, da Berta blev ”draget” imod duften fra de to skåle. Det lykkedes dog med hårdt hundearbejde, at ”overtale” Berta til at fortsætte gennemløbet, og stor var glæden, da målskiltet blev passeret. Anne-Mette og Nynne klarede Åben klasse overraskende godt i betragtning af, at banen indeholdt nogle øvelser, som bestemt ikke er Nynnes favoritter, og ekvipagen således glippede et par øvelser undervejs. Lene Hørup og Nala måtte ved deres gennemløb lave et par øvelser om; men fik alt i alt, et fint gennemløb i Åben klasse.

Efter rigtig godt hundearbejde følte begge hundeførere sig rimelig sikre på, at de, i dagens konkurrence, ikke faldt for pointgrænsen i nogle af klasserne, så håbet var stadig intakt, da præmieoverrækkelsen forestod.

Holdets resultater i Øvet klasse: Anne-Mette Mørk og Nynne, fik med 73 point (ud af 100 mulige) en 5. plads. Anne-Mette Mørk og Berta fik 85 point og en 4. plads, og Lene Hørup med Nala opnåede med 92 point en 1. plads.

I Åben klasse endte Anne-Mette Mørk og Berta på en 15. plads med 37 point, Anne-Mette Mørk og Nynne fik 68 point og en 10. plads, og Lene Hørup med Nala indkasserede 79 point, hvilket rakte til en 7. plads.

Som kronen på værket blev Anne-Mette Mørk overrakt en ekstrapræmie med dommerkommentaren »Hårdt arbejde« for hendes kamp med Nynne i Åben klasse.

To yderst tilfredse hundeførere kunne, med opløftet pande, drage hjem fra en dejlig hundedag hos DcH Dronninglund.

DcH Nibe deltog med 2 ekvipager ved rally kredskonkurrence i DcH Lindholm lørdag.

Pernille Lund og Bongo blev nr. 7 i C klassen med 86,30 point, og Jan de Rosche og Freddie blev nr. 3 i B klassen med 148,90 point.

Jan de Rosche og Freddie.