Venstre i Aalborg Kommune har opstillet sin spidskandidat og dermed ny politisk leder.

Venstre i Aalborg kommune har mandag aften officielt fået sat navn på partiets spidskandidat til det kommende kommunalvalg. På det afholdte opstillingsmøde blev det konstateret, at der var indkommet et kandidatur som Venstres spidskandidat, fra det nuværende byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre, Jan Nymark Thaysen, som efter valghandlingen nu er Venstre spidskandidat.

Jan Nymark Thaysen siger om valget til spidskandidat og politisk leder for Venstre: – Jeg er rigtig glad og beæret over den opbakning, som medlemmerne af Venstre i Aalborg Kommune har givet mig – både her til opstillingsmødet, men ligeledes siden det blev klart, at der skulle findes en ny spidskandidat til KV21.

- Jeg har aldrig anset politik som en karrierevej men som en dybtfølt passion, og at jeg nu får muligheden for at stå i spidsen for Venstres byrådsgruppe, gør mig bare utrolig stolt. Jeg er drevet af ambitionen om altid at gøre mit bedste og gøre det på en ordentlig måde, hvor respekten for individet og vores forskelligheder er prioriteret. Jeg tror ikke på »nemme« løsninger, men er garant for det lange og seje træk, hvor de gode og holdbare løsninger findes.

- Efter flere års visionsløs socialistisk ledelse er velfærden i Aalborg Kommune kommet under massivt pres, og det skal simpelthen ændres nu, før niveauet i kommunekassen rammer bunden, kommunens værdier foræres væk i brandudsalg, som det er forudsat i det røde budget for 2020, siger den nyvalgte politiske leder og borgmesterkandidat

Hanne Fjeldsø Greve, formand for Venstre ser det som det helt rigtig valg af spidskandidat: – Set fra organisationens side er Jan Nymark Thaysen den helt rigtige person til at stå i spidsen frem mod det kommende kommunalvalg.

- Jan har nu været i det politiske maskinrum for Venstre siden 2014 og har i knapt 6 år bestridt en række poster i udvalg og virksomheder. Det har givet ham en bred indsigt og et godt fundament i en lang række af kommunens politik områder, hvilket er en stor styrke. Netop det giver ham den indgang, der er så vigtig for at stå i front for arbejdet med at sætte den politiske retning for Venstre i Aalborg kommune.

- Jan er en nærværende og lyttende person, som nyder en bred opbakning og er meget respekteret i og uden for det politiske maskinrum. Det er klart en styrke for at arbejde målrettet med både byrådsgruppen, Venstres organisation, og det omgivende samfund i Aalborg kommune. VI glæder os til samarbejdet med Jan, siger Venstreformanden.

Rådmand Tina French Nielsen og resten af Venstres byrådsgruppe glæder sig også over valget af Jan Nymark Thaysen som spidskandidat: – Med Jan ved roret fortsætter vi den stabile kurs og det solide arbejde, som vi har lagt for dagen i de sidste valgperioder og kan dermed bygge oven på og styrke vores position politisk. Vi har en rigtigt god byrådsgruppe, og det har ikke mindst været Jans’ fortjeneste som gruppeformand.

- Dermed føles skiftet også helt naturligt. Vi glæder os til at udvide med nye politiske projekter efter Jans’ kurs og har masser af energi og gå-på-mod i gruppen, som gerne skal komme borgerne i Aalborg Kommune til glæde på sigt, slutter Tina French Nielsen.