Købmand Lars Lorentzen blev lørdag formiddag optaget i kollektivet af storkonger i Vegger, hvor der hvert år der ved den årlige Storkefest de seneste 20 år er udnævnt en ny storkekonge.

Det faldt i tidligere Storkekonge Asger Andersens lod at motivere dette års Storkekonge, idet sidste års Storkedronning Kaja Dalsgaard var forhindret i at være med, men hun havde dog sendt sin tale med motivation af den nye Storkekonge, som så blev læst op.

Årets Storkekonge kom første gang til Vegger i 1992, hvor han som byens brugsuddeler hurtigt blev et kendt ansigt. Tillige engagerede han sig i Vegger Idrætsforening som både anfører og træner for klubbens fodboldhold.

Efter en årrække valgte årets storkekonge imidlertid at forlade Vegger, men kom tilbage igen da man manglede en købmand til den omlagte brugs, der nu skulle være købmandsforretning. I motivationen for udnævnelsen hedder det endvidere, at årets Storkekonge ruskede op i de lokale borgere, da det ved ærlige udmeldinger i starten af 2017 kom fem, at Vegger-borgerne skal stå mere sammen om at handle lokalt, hvis man skal bevare en lokal købmand. Dette resulterede i et meget velbesøgt borgermøde, og efterfølgende har det nye engagement forbedret situationen.

Asger Andersen konkluderede endeligt, at publikum i Vegger Lethal nu nok havde gættet, at købmand Lars Lorentzen er årets Storkekonge 2017, hvorefter han kom på scenen og fik overrakt sin vedfortjente hyldest.

Festlighederne i Vegger fortsætter, idet Vegger Idrætsforening også i dag lørdag fejrer 100 års jubilæum.